Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 23.06.11


23.06.2011

Салати з огірків
Вони пахнуть літом. І варіантів їх вистачить для того, аби щодня готувати новий.
Салат зі свіжих огірків, сиру і яєць. 2 огірки, 300 г твердого сиру, 4-5 яєць, по 2 ст. ложки сметани і майонезу, зелень, сіль.
Огірки почистити, нарізати невеликими півкільцями, сир – кубиками або натерти на крупній терці. Круто зварені яйця дрібно нарізати. Всі приготовані продукти змішати, додати майонез, сметану, посолити і перемішати. Готовий салат викласти в глибокий салатник. Перед подачею на стіл прикрасити шматочками сиру і гілочками зелені.
Салат з огірків з буряком. 5 огірків, невеликий буряк, півсклянки ядер волоських горіхів, 100 г майонезу, зелена цибуля, 1 ч. ложка лимонного соку, сіль – за смаком.
Сирий буряк натріть на крупній терці, додайте лимонний сік, прогрійте 4-5 хв. і дайте охолонути. Отриману масу змішайте з нарізаними соломкою огірками, подрібненими ядрами горіхів. Салат посоліть, заправте майонезом і посипте зверху зеленою цибулею.
Салат з огірків з гречаною кашею. 5 огірків, 3 ст. ложки гречаної каші, 4 зубки часнику, 100 г майонезу, цибулина, сіль, перець, зелень селери.
Огірки наріжте соломкою, додайте гречану кашу, натертий часник і дрібно нарізану зелену цибулю. Все перемішайте, посоліть, поперчіть за смаком і заправте майонезом. Зверху посипте дрібно нарізаною селерою.
Салат зі смажених огірків по-корейськи. 300 г яловичини, 2 ст. ложки олії, 2 цибулини, 300 г моркви, 4 огірки, 5 зубків часнику, 1/3 ч. ложки оцтової есенції, 1 ч. ложка перцю червоного меленого, сіль – за смаком.
М‘ясо нарізати вздовж волокон у вигляді соломки і окремо смажити до готовності. Нарізану соломкою моркву і невеликими кубиками цибулю також підсмажити. Огірки нарізати кружальцями і злегка підсмажити на олії. Потім скласти усі компоненти в каструлю, збризнути оцтовою есенцією, додати дрібно нарізаний часник, змішаний з перцем, і залити гарячою олією. Все перемішати і поставити на 3 години в холодильник.