Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 26.06.2014


26.06.2014

Млинці «Літній мотив»
Кабачок, 2 помідори, цибулина, 2 картоплини, зелень кропу, 150-200 г вареної або копченої ковбаси, 2 яйця, сіль і перець за смаком, 3-5 ст. ложки борошна, олія для смаження
Кабачок, варену ковбасу і помідори нарізати дрібними кубиками. Картоплю і цибулю натерти на дрібній тертці. Кріп подрібнити. Все змішати, додати яйця, сіль і перець за смаком. Перемішати. Всипати борошно і довести тісто до консистенції, як на оладки.
На розігріту сковороду з олією викласти тісто ложкою у вигляді оладок. Смажити до готовності.

Торт з вишнями «Монастирська хата»
Для тіста: 200 г вершкового масла або маргарину, 200 г сметани, 2,5 склянки борошна (близько 420 г), ч. ложка соди без верху, ванілін на кінчику ножа.
Для начинки і крему: 500-600 мл консервованих у власному соку вишень без кісточок або густого вишневого варення без рідини, 1000-900 г магазинної сметани жирності 20-25 %, 150 г цукрової пудри або дрібного цукру, склянка ядер волоських горіхів.
Сметану змішайте з розтопленим і охолодженим до кімнатної температури маслом або маргарином. Додайте соду, погашену оцтом, і ванілін. Отриману суміш поступово влийте в просіяне борошно, ретельно перемішуючи. Замісіть тісто, загорніть його в кулінарну плівку або помістіть в закриту ємність і поставте на 3 години в холодильник. Охолоджене тісто розділіть на 15 частин, кожну частину розкачайте в тонкий (не товще 2-2,5 мм) пласт. Щоб торт вийшов красивим і смачним, «колоди» повинні бути однаковими по товщині і довжині. Для того краще нарізати з довгих смужок тіста прямокутники – 15 штук. Можна зробити паперовий шаблон бажаної довжини і шириною 8-9 см. На смужку тіста викладіть ряд відціджених вишень, скрутіть акуратний рулетик. Щільно обгорніть вишні тістом, щоб не було з порожнч всередині. Кінці трубочок защіпайте, щоб вишні не вивалювалися. Максимально рівно викладіть трубочки на деко швом вниз, підрівняйте по довжині, і випікайте до рум’яного кольору приблизно 10 хв. при температурі 180°С. Бажано перевернути трубочки, коли низ підрум’яниться, щоб підрум’янити верх.
Для приготування крему сметану відкиньте на білу бавовняну серветку і підвісьте відціджуватися мінімум на 6 годин, а краще на ніч.
Відціджену сметану збийте з цукром або цукровою пудрою, додайте половину подрібнених горіхів. Охолоджені «колоди» викладайте на блюдо в наступному порядку: 5, 4, 3, 2, 1. Кожен шар перемазуйте кремом. Залишайте невеликі проміжки між «колодами» в кожному ряду, щоб крем проник в зазори і торт краще просочився.
Готову «хату» посипте горіхами, що залишилися, і поставте на холод на 24 години. За менший час торт не просочиться.