Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 28.02.2012


27.02.2013

Правильні чебуреки
Тісто: 4 склянки борошна, півтори склянки води, столова ложка горілки, яйце, 2 столові ложки олії, пів чайної ложки солі.
Начинка: 700 г м’яса, 300 г цибулі, півсклянки води, сіль, перець і спеції за смаком.
Приготування.
Скип’ятіть воду, додавши туди сіль і олію. Акуратно висипте туди півсклянки борошна, постійно його розмішуючи. Дайте завареному борошну охолонути.
Додайте у борошно яйце й горілку, акуратно все розмішайте. Поступово додаючи борошно, вимісіть тісто. У результаті тісто не повинно липнути до рук, якщо липне - додайте ще трохи борошна. Дайте тісту постояти не менше години, хоча б один раз його прим’явши.
Поки тісто настоюється, приготуйте фарш. Яловичину або баранину пропустіть через м’ясорубку разом із цибулею, покладіть улюблені спеції й добре перемішайте. Додайте у фарш півсклянки-склянку води або склянку кефіру. Все добре перемішайте.
З тіста скачайте велику «ковбасу», відріжте від неї по невеликому шматку, зробіть кульки й розкачайте у коржі товщиною близько міліметра. Покладіть на коржі фарш і рівномірно розподіліть по одній половинці.
Накрийте корж другою половинкою й акуратно придавіть краї. Тепер найцікавіше: візьміть блюдце і «прокотіться» його ребром по краю чебурека, щоб не було щілин.
Каструлю поставте на невеликий вогонь, налийте на 2-3 см олії. Почекайте, поки вона нагріється. Смажте чебуреки з двох боків на середньому вогні, поки вони не стануть золотавого кольору. Подавайте на стіл одразу ж.