Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 28.06.2012


02.07.2012

Салат з осетрини з помідорами та яблуками
300 г осетрини, 3-4 картоплини, 2 огірки, 1 яблуко, 2 помідори, зелений салат, 1 варене яйце, 200 г майонезу, сіль.
Картоплю та осетрину відварити. Овочі та рибу дрібно нарізати, посолити, перемішати і заправити майонезом. Перед подачею до столу додати нарізане яблуко. Прикрасити зеленим салатом і яйцем.
Салат з хека з картоплею і яйцями
400 г риби, 3-4 картоплини, 1 огірок, 3 яйця, 1 столова ложка рослинної олії, 1 столова ложка оцту, 1/4 банки майонезу, сіль, цукор і спеції.
Варену рибу (філе) нарізати шматочками, залити маринадом із оцту, рослинного масла, цукру, солі і поставити на одну годину в холодильник. Відварену картоплю, солені огірки мариновані, круті яйця нарізати тонкими скибочками. Вийняти рибу з маринаду, заправити майонезом, викласти на середину салатниці на шар овочів, заправлених майонезом, прикрасити листками зеленого салату і скибочками крутого яйця. Для цього салату можна використовувати і натуральні рибні консерви.
Салат з тріски, яєць і сиру
500 г риби, 3 яйця, 2 головки цибулі, 50-60 г голландського сиру, 1 банка майонезу, 5-6 маслин, перець, сіль.
Відварене філе, зварені круто яйця, цибулю подрібнити, додати тертий сир, заправити майонезом і добре перемішати. Викласти в салатницю, прикрасити зеленню і маслинами.
Салат з маслин з кукурудзою і крабовими паличками
1 банка маслин без кісточок, 1 банка консервованої кукурудзи, ½ склянки рису, 200 г крабових паличок, 200 г чорного хліба, 150 г майонезу, 2 чайні ложки топленого масла або оливкової олії.
Рис відварити до готовності ( розсипчастий) і остудити. Хліб нарізати невеликими кубиками і підсмажити на сковороді з розігрітим маслом. Крабові палички нарізати тоненькими кружечками, маслини розрізати на 4-6 частин. З’єднати рис, крабові палички, маслини і хліб, додати відціджену від рідини кукурудзу, всі смішать і заправити майонезом. Прикрасити салат цілими маслинами і вермішеллю з крабових паличок. Відразу ж подавати на стіл, щоб хліб не розмок.