Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 28.11.2013


27.11.2013

Піст - це не привід харчуватися зовсім уже несмачно. Пропонуємо вам кілька страв, із якими пережити піст буде не так складно.

Квасоля по-монастирськи
Квасолю переберіть, добре промийте й ошпарте окропом. Залийте невеликою кількістю теплої води, щоб квасоля була повністю нею покрита. Варіть квасолю до м'якості. Посоліть за смаком, додайте дрібно нарізану цибулину. Варіть близько години. Квасолю відкиньте на друшляк, зберігши відвар. Посипте страву дрібно нарізаними петрушкою і кропом. Подавайте квасолю гарячою або холодною разом із рештою відвару.
Ікра із солоних огірків
Дрібно наріжте 1 кг солоних огірків. З отриманої маси відіжміть сік. На олії підсмажте 200 г дрібно нарізаної цибулі, додайте подрібнені огірки й продовжуйте смажити на слабкому вогні протягом півгодини. Покладіть у сковорідку 50 г томату-пюре і смажте ще 15-20 хвилин. За хвилину до готовності ікру можна поперчити за смаком.
Капусняк з грибами
Відваріть 30 г сушених грибів. Вийміть гриби й дрібно наріжте їх. Окремо стушкуйте 300 г квашеної капусти. 2 цибулини, морквину й корінь селери нашаткуйте і спасеруйте в олії. У грибний бульйон опустіть 4 нарізані брусочками картоплини й варіть до напівготовності. Додайте тушковану капусту, гриби, пасеровані овочі й варіть до готовності. В кінці приготування додайте сіль і перець за смаком.