Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 8 липня 2015


08.07.2015

Овочеві кульки із сиром

Середня голівка броколі, дрібно нарізати, середня морквина, почистити і натерти, зубок часнику, видавити, 3/4 скл. тертого сиру, 3 яйця, збити, скл. панірувальних сухарів, ст. ложка італійських сухих трав; сіль і перець - за смаком.
Нагрійте духовку до 175 градусів. Відваріть на парі броколі протягом декількох хвилин, поки вона не станє приємного яскраво-зеленого кольору. Остудіть. У великій мисці змішайте броколі з іншими інгредієнтами. Зліпить невеликі кульки. Викладіть їх на лист, застелений папером для випічки, і відправте в духовку на 18-20 хвилин до золотаво-коричневої скоринки.

Картопляний крем-суп із часником і петрушкою

70 г вершкового масла, здрібнена цибулина, біле сухе вино, 250 г молодої картоплі (нарізаної кружечками), літр овочевого бульйону, 2 ч. ложки солі, 40 г черемші, 150 г петрушки, вершки.
На середньому вогні розтопіть в сотейнику вершкове масло і додайте цибулю. Обсмажте до прозорості. Влийте вино (близько 100 мл) і дайте час, аби спирт випарився. Додайте картоплю, бульйон, сіль і тушкуйте 30-45 хвилин (картопля має стати м’якою). Зніміть сотейник з вогню і додайте черемшу, петрушку та вершки. Блендером збийте суміш в однорідну масу.
Присипте приправами.

Сметанний десерт з ягодами

5 ч.л. желатину, 0,5 л холодної кип’яченої води, літр сметани, 0,5 скл. цукру, ягоди.
Для такого торта підійдуть не тільки будь-які ягоди, але й фрукти. Чорницю, полуницю, малину, червону і чорну смородину кладіть цілими, а сливи, груші, яблука, банани, персики поріжте дрібними шматочками. Чим більше різних ягід і фруктів ви покладете, тим смачнішим і цікавішим вийде десерт.
Желатин покласти в емальований посуд, залити холодною кип’яченою водою і залишити на 40-60 хвилин. Коли желатин набрякне, підігріти масу, постійно помішуючи до повного розчинення желатину. До кипіння не доводити! З’єднати отриману масу зі сметаною і цукром. Перемішати до однорідного стану. Додати ягоди або фрукти, розмішати, щоб вони рівномірно розподілилися.
Суміш залити у форму. Прибрати в холодильник для застигання на кілька годин. Через 3-4 години десерт готовий. Торт-желе акуратно вийняти з форми, перед подачею на стіл порізати на шматки. Замість форми можна розкласти суміш у келихи, креманки або маленькі силіконові формочки - тоді вийде порціонний десерт.