Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня від 22.11.2018


22.11.2018

СВИНИНА В ГОРЩИКУ ПО-ГУЦУЛЬСЬКИ
800 г свинини, сіль, мелений чорний перець, 4 ст. ложки пряженого свинячого жиру, 4 великих картоплини, 4 яйця, 4 ст. ложки  олії,  велика цибулина,  ст. ложка томатної пасти, 2 склянки м’ясного бульйону, 3 ст. ложки дрібно нарізаної петрушки, 1,5 склянки пшеничного борошна, 0,5 склянки води.
Свинину вимити, обсушити й нарізати невеликими шматочками. Злегка відбити, посолити й поперчити за смаком. На сковороді розігріти свинячий жир і смажити м’ясо на середньому вогні до напівготовності і випарювання рідини, близько 15 хвилин. Картоплю вимити, почистити й натерти на великій тертці, віджати зайву рідину. Додати 3 яйця, посолити, добре вимішати. Половину рослинної олії розігріти на сковороді й посмажити картопляні оладки. Цибулину почистити, дрібно нарізати. На окремій сковороді розігріти олію, що залишилася, спасерувати цибулю з томатною пастою. На дно порціонного горщика викласти картопляні оладки, зверху укласти м’ясо, потім цибулю з томатною пастою. Залити бульйоном і посипати петрушкою. З борошна й води замісити круте тісто, зліпити з нього кришки для горщиків, зверху обмазати збитим яйцем. Запікати в розігрітій до 180°С духовці 25-30 хвилин.
 
САЛАТ «УСМІШКА»
Куряча грудка, 2 цибулини, 3 варені картоплі, 3 варені морквини, 300 г копченої ковбаси, 3 варених яйця, 200 г твердого сиру, приправа до курки за смаком, олія для смаження, консервовані кукурудза і горошок, зелені оливки, помідори для прикрашення.
Варену картоплю натерти на крупній тертці. Цибулю та ковбасу подрібнити. Помідори нарізати кружальцями. Філе курячої грудки обсмажити на олії, приправити, нарізати дрібними шматочками. Яйця натерти на дрібній тертці, моркву – на великій. На тарілку шарами викласти, змащуючи кожен шар майонезом: картоплю – цибулю-курячу грудку – моркву – ковбасу – яйця. Посипати салат натертим на дрібній тертці сиром. З кукурудзи зробити усмішку та чубчик, з оливок – очі та ніс. По колу тарілки викласти горошок і помідори.
 
ІСПАНСЬКИЙ МЕДОВИК
Для тіста: 125 г меду, 35 г вершкового масла, 125 г цукру, 9 г соди, 15 г лимонного соку, 2 яйця, 150 г борошна.
Для крему: 230 г вершків (38%), 150 г цукрової пудри, 100 г сметани (42%). Для тіста змішати всі інгредієнти, поставити на водяну баню. Почекати до повного розчинення меду, ще раз ретельно перемішати. Отриману масу поставити в холодильник на 8-9 годин.
Розділити тісто на рівні частини приблизно по 200 г, розкачати коржі. Випікати по 2-3 хвилини при температурі 180°С. Для крему змішати всі інгредієнти, збити. Коржі рівномірно змазати кремом, посипати крихтою. Поставити в холодильник на 5-6 годин.