Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня від 24.01.2019


23.01.2019

Млинці з бринзою. 1 л молока, 5 яєць, дрібка солі, на кінчику ножа сода, по 2 ст. ложки цукру і крохмалю, борошно (тісто має бути, як рідка сметана)
Для начинки: бринза тверда (щоб можна було потерти на терку).
Усі інгредієнти змішати, готове тісто залишити на 20-30 хв. (не в холодильнику). Розігріти сковороду і, змащуючи її шматочком сала, посмажити тонкі млинці. Потім взяти круглу форму і викладати млинці, на кожен млинець потерти бринзу і  покласти шматочок вершкового масла. У результаті вийде - млинцевий торт.
Форму з млинцями поставити в розігріту духовку і тримати поки не розплавиться бринза. Ідеальна страва на сніданок і до вечірнього чаю. Особливо добре плавиться бринза в мікрохвильовці.
Вергуни звичайні. 250 г борошна, яйце, 3 жовтки, по 50 г цукру і вершкового масла, півсклянки сметани, на кінчику ножа соди і солі, 1 ст. ложка оцту або горілки.
На дошці посікти масло з борошном і содою, зробити заглиблення і туди покласти яйце, жовтки, цукор, сметану, додати оцет або горілку, сіль і замісити тісто, як на вареники. Тонко розкачати, порізати на смуги завширшки два пальці і з них нарізати смужки завдовжки 15 см. Посередині кожної смужки зробити поздовжній надріз 3 см, перетягнути через нього один кінець смужки, випрямити і відразу смажити на олії, щоб плавали, перевертаючи на обидва боки. Необхідно стежити, щоб тісто не пересохло на дошці. Коли вергуни зарум’яняться, скласти їх на промокальний папір і, переклавши на тарілку, посипати цукровою пудрою з ваніліном.
Салат «Асорті». 100 г консервованої кукурудзи, 40 г  бринзи, 100 г шинки, 50 г маслин, 50 г китайської капусти, 25 г майонезу.
Ріжемо дрібно шинку, бринзу. Розрізаємо маслини. Змішуємо маслини, кукурудзу, нарізану капусту, шинку, бринзу. Додаємо майонез. Все ретельно перемішуємо. Салат прикрашаємо зеленню.
Шоколадна шарлотка з яблуками. 8-10 яблук середнього розміру, 1,5 склянки цукру, 0,5 склянки олії, 3 склянки борошна, 5 яєць, чайна ложка соди, чайна ложка порошку для випічки, 2 ст. л. какао.
Вимити яблука, очистити і нарізати кубиками. Додати цукор і олію. Ретельно перемішати. Залишити на 2 години в теплому місці, щоб випустити сік. Потім додати яєчний жовток, яблука, збиті білки і просіяне борошно із содою, порошком для випічки та какао. Ретельно перемішати. Викласти в форму і випікати в духовці протягом 50 хвилин за температури 180 градусів.