Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня від 24.08.17


23.08.2017

Київські галушки. У теплому молоці розчиняють дріжджі, додають яйце, розтоплене вершкове масло, цукор, сіль, старанно перемішують, за­сипають борошном, замішують тісто і дають йому підійти. Потім тісту на­дають форму скрутнів, відварюють їх у підсоленій воді до напівготовності, виймають, кладуть на жаровню, ставлять в духовку і доводять до готов­ності. Галушки подають до столу з сиром, поливають розтопленим вершко­вим маслом.
Набір продуктів: 3 склянки борошна, склянка молока, яйце, 5 чай­них ложок розтопленого масла, 4 чайні ложки цукру, 8 г дріжджів, неповна чайна ложка солі.
Селянські галушки. Тісто готують так само, як і для київських галушок. Сало нарізають на дрібні шматочки і підсмажують разом з ріпча­стою цибулею. При подачі до столу галушки посипають смаженим салом з цибулею, поливають розтопленим смальцем.
Галушки з манної крупи. У кипляче молоко кладуть вершкове масло, всипають манну крупу і розмішують, поки тісто не відставатиме від стінок каструлі. Масі дають трохи прохолонути, додають цукор, яйця, сіль, лимонну цедру, тертий мигдаль. Потім ложкою беруть з тіста ма­ленькі галушки, кладуть їх у киплячу воду, дають покипіти на великому вогні кілька хвилин, виймають шумівкою, поливають розігрітим маслом і подають на стіл. Набір продуктів: 1,5 склянки крупи, 1,5 склянки молока, півложки масла, столова ложка цукру, 2 яйця, чайна ложка солі, цедра з половини лимона, 10 мигдалин.
Лечо з солодкого перцю. 1 кг підготовленого до консервування солодкого перцю, 1 л томатного пюре, 2 ст. ложки цукру, ст. ложка солі, цибулина, ст. ложка соняшникової олії, ст. ложка оцту, 2-3 зубчика часнику.
Зелений і червоний перець промити, звільнити від плодоніжок, перетинок і насіння, ще раз промити, нарізати квадратиками або смужками. Томати пропустити через м’ясорубку, протерти крізь сито, покласти в каструлю, додати нарізану цибулину, по столовій ложці олії, оцту, солі, цукру і прокип’ятити 10 хвилин, після чого покласти нарізаний перець, прокип’ятити 7 хвилин. За 2 хвилини до закінчення варіння - подрібнений часник, за бажанням - зелень кропу і петрушки.Гарячу масу розкласти по банках і закупорити.
Капуста по-грузинському. Капустина, червоний буряк, стручок червоного гіркого перцю,  жменя нарізаного часнику, зелень і листя селери, сіль, оцет.
Капусту нарізати великими квадратами, буряк - тонкими скибочками, селеру і перець - шматочками, усі перешарувати, пересипаючи нарізаним часником, і залити киплячим розсолом (ст. ложка солі на 1 літр води з оцтом) так, щоб овочі були покриті рідиною. Оцет можна і не додавати. Залишити капусту на 2-3 дні при кімнатній температурі, після чого вона готова до вживання. Тривалому зберіганню не підлягає.