Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лідерство регіону має перетворитися на нові можливості для кожного


30.05.2013

Лідерство регіону має створювати можливості для кожного жителя Дніпропетровщини, хто тут живе, працює, вчиться. Таке бачення розвитку Дніпропетровщини презентував голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час прес-конференції.
Дмитро Колєсніков зазначив, що з 2010 року на Дніпропетровщині вже закладена основа системного розвитку, впроваджені принципи стратегічного планування та проектного підходу.
«Сьогодні ми повинні ставити перед собою нові цілі. Лідерство регіону має перетворюватися у можливості для кожного, хто народився на Дніпропетровщині, хто тут живе, працює, вчиться. Ми повинні бути не просто регіоном-лідером, але і регіоном можливостей», - сказав Дмитро Колєсніков.
На переконання губернатор це означає, що у інвесторів мають бути кращі умови для створення нових виробництв і нових робочих місць, у кожної людини повинна бути можливість отримати роботу з гідною зарплатою, яка буде відповідати його кваліфікації і його життєвим планам або зайнятися підприємницькою діяльністю. Це означає, що у молодих людей повинні бути кращі умови для отримання освіти, професійної підготовки та працевлаштування з гідною зарплатою, у дітей - більше можливостей для розвитку, отримання якісної шкільної та позашкільної освіти.
За словами Д. Колєснікова продовжиться реалізація цілої низки проектів, в тому числі – за державної підтримки. Зокрема, будівництво об’їзної дороги, оснащення сучасним обладнанням лікарень, реставрація Троїцького собору в Новомосковську, реконструкція водопровідних мереж у Синельниковому.
Одним з найважливіших напрямків роботи влади Дмитро Колєсніков визначив реалізацію екологічних програм. Серед пріоритетних проектів - реконструкція Аульського водоводу та Карачунівського водопровідного комплексу.
У 2013 році буде відновлена ​​робота щодо поліпшення екологічної ситуації водоймищ, зокрема, річки Орель (ця тема неодноразово порушувалась на сторінках «Сільських новин» - ред.) На ці важливі заходи з держбюджету планується виділити 4,4 млн. грн.
Впродовж року понад 300 сімей зможуть отримати пільгові кредити за державною програмою «Доступне житло».