Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лікування щитовидки народними методами


22.05.2014

Щитовидна залоза – найважливіший орган в людському організмі. Невеликий «метелик», розташований на передній поверхні шиї, є важливою частиною ендокринної системи, що відповідає за вироблення гормонів в організмі.
Щитовидка – це дві частки, сполучені перешийком, – от і вся будова. Внутрішнє ж наповнення складається з двох типів кліток: перші виробляють тіроксин, і їх більшість, другі – трійодтіронін. Гормони щитовидної залози грають значну роль в обмінному процесі, а клітини цього органу в змозі «виловлювати» йод з плазми крові.
Захворювання щитовидної залози пов’язані з незадовільною екологічною ситуацією і стрімким зростанням агресивної дії навколишнього середовища. Зоб щитовидної залози – одне з найпоширеніших явищ, і це говорить про те, що людина потребує постійного спостереження ендокринолога.

Лікування народними методами
Візьміть 200 г меду, ст.л. гречаної крупи, декілька очищених волоських горіхів. Гречку і горіхи перемеліть в кавомолці. Потім в отриману масу налийте мед і їжте такі ліки добу потроху. Потім почекайте 3 дні і приготуйте знову таку суміш, проте їсти її потрібно вже 9 днів. Зробіть перерву на 3 дні. Повторіть лікування впродовж 9 днів. Цей рецепт допоможе налагодити роботу щитовидної залози.
Візьміть по ст.л. листя м’яти перцевої, кореневища валеріани, траву пустирника, 2 ст.л. ягід глоду. Все залийте склянкою гарячої води і дайте настоятися близько 30 хвилин. Настій потрібно вживати 2 рази на день до їжі по півсклянки. Лікування проводити протягом місяця. Потім зробити перерву на 10 днів і повторити курс лікування.
Бджолине молочко, розчинене в медові, теж в невеликих дозах приймають при підвищеній, а також при зниженій функції щитовидної залози. Воно діятиме як тонізуючий засіб, сприятиме відновленню функції щитовидної залози.
Плоди фейхоа в свіжому вигляд чи сік з м’якоттю з них приймають як лікувальне харчування при захворюваннях щитовидної залози регулярно і без обмежень чи по 50-100 г в день до їжі.
Лікування льоном. 5 столових ложок льону залити літром кип’ятку і варити на невеликому вогні десять хвилин. Приймати теплим по склянці 5 разів на день. Лікування очищення – 2 тижні. При необхідності лікування повторимо.
5%-ний йод приймають всередину краплями як один з кращих каталізаторів окислення в організмі при захворюваннях щитовидної залози, зокрема, ожирінні, ендемічному зобі і як седативний засіб при нервовому перенапруженні. Застосування: при вазі тіла до 65 кг приймають йод по краплі за їжею, розмішавши її в склянці фруктового соку або чаю, раз на добу, в понеділок і четвер кожного тижня. При вазі більше 65 кг дозу збільшують до двох (правила прийому ті ж).
При збільшенні щитовидної залози рекомендується натерти і змішати з цукром лимон або апельсин зі шкіркою. Приймати 3 рази на день по ч. л.
При зобі, що починається, або ожирінні шиї заварити склянкою кип’ятку 2 ст. ложки кори дуба, настояти 0,5 години і процідити. Намочити в цьому настої хустку і обв’язати горло на ніч. Процедури ці потрібно робити протягом 2-3 тижнів.
Щодня обтирати шию і зоб свіжою корою дуба або розм’якшеною сухою корою. Кору можна вішати на шию на шнурку і носити до зникнення або зменшення зобу.
Квітки глоду криваво-червоного кольору у вигляді настоянки приймають всередину при серцевих захворюваннях і підвищеній функції щитовидної залози. Настоянка: 20%-на на 70-градусному спирті. Приймають по 20-40 крапель на ст. л. теплої кип’яченої води 3-5 разів на день, краще до їжі.
Для оздоровлення щитовидної залози і очищення органів, застосовуємо такий збір трав: пижмо, полин, лист сени, кору жостеру, ромашку, насіння льону, корінь кульбаби, м’яту, пустирник, безсмертник, змішаємо. І візьмемо столову ложку збору заллємо його 200 мг кип’ятку, настоюємо 20 хвилин. Випиваємо настій за день невеликими порціями.
Будьте здорові!