Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лимон проти семи хвороб


19.02.2015

Лимон - фрукт на всі випадки життя. У ньому настільки багато вітамінів і корисних речовин, що, мабуть, складно знайти щось більш універсальне. І при ангіні, і при нудоті, навіть при гепатиті згадайте про лимон!

АНГІНА

При гострих болях у горлі з’їжте половинку лимона разом зі шкіркою. Кисло? Зате вкрай корисно!

Лимонний сік так само добре використовувати для полоскання горла: розводимо його водою в пропорції 1:3 і полощемо щогодини протягом дня. Також соком можна 3 рази на день змазувати горло в місцях, де скопився білий наліт.

ГРИП

П’ємо чаї з лікарськими травами й лимоном. Добре заварювати його разом з календулою, м’ятою, шавлією, хвощем і подорожником. Така суміш підтримає на рівні вміст кальцію в організмі. А кальцій - відмінний помічник у боротьбі з температурою.

БРОНХІТ

Якщо довели до бронхіту, змішайте 50 г натертого хрону й сік 2-3 цитрусових плодів. Приймайте по чайній ложці кілька разів на день, нічим не запиваючи.

Лимон у компанії з часником відмінно діє як розсмоктуючий засіб. Для цього кашку з 5 лимонів зі шкіркою змішати з кашкою з 4 головок часнику, залити суміш одним літром прохолодної кип’яченої води, щільно закрити й тримати в темному та холодному місці 5 діб. Процідити і приймати по столовій ложці три рази на день за 20 хвилин до їжі.

НУДОТА

Нудота, а також печія після жирної їжі легко усуваються, якщо випити сік половинки лимона, попередньо додавши в нього пів чайної ложечки соди.

ГЕПАТИТ

При цьому захворюванні лимонний сік або воду з його додаванням корисно вживати щодня. Для цього лимон очищаємо від шкірки, розрізаємо на половинки, заливаємо окропом, настоюємо протягом 12 годин і приймаємо натще по склянці.

ГІПОТОНІЯ

При постійному зниженому артеріальному тиску 5-6 лимонів пропускаєте через м’ясорубку. Вийде лимонне пюре, у нього додаєте 100 г здрібненого листя бадану. Це така лікарська рослина, продається в будь-якій аптеці.

Заливаємо нашу кашку одним літром холодної кип’яченої води і даємо настоятися в холодильнику 36 годин. Після чого додаємо в настій півкіло свіжого меду. Усе перемішуємо й знову поміщаємо посудину на холод на 25 годин.

Настій приймати за 30 хвилин до їжі три рази на день по 1/4 склянки. Курс лікування три тижні.

АТЕРОСКЛЕРОЗ

Столову ложку здрібненої соснової хвої залити склянкою окропу й дати настоятися 30-60 хвилин. Готовий настій процідити і змішати з половинкою лимона, попередньо очищеного від шкірки та подрібненого. Приймати за годину до їжі тричі протягом дня по склянці суміші 15-20 днів.