Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лікар від Бога


07.04.2021

Нині у боротьбі проти коронавірусу уся найважча робота лягла на плечі лікарів та всього медичного персоналу. Саме в цей непростий час кожен із нас по-новому подивився на наших медиків, які самовіддано і відчайдушно борються за кожного пацієнта, ризикуючи при цьому власним здоров’ям та навіть життям. Так, працівники медичної сфери стали героями сьогодення. Одним з них є Іван Максименко – інфекціоніст, завідувач інфекційного відділення Хмільницької ЦРЛ. Про його роботу позитивно відгукується багато пацієнтів, яких він лікував. Коли я захворіла на COVID із сильними ускладеннями, то потрапила до інфекційного відділення Хмільницької ЦРЛ. Лікував мене саме Іван Максименко, який за 8 днів боротьби з важкою недугою, поставив мене на ноги.
Я зустрічала небагато людей, яких я можу назвати своїми героями. Але всі їхні героїчні вчинки перевершила одна людина – Іван Максименко, якому я щиро вдячна. Він допоміг мені вилікуватися від ковіду, і я змогла повернутись до повноцінного життя. Іван Миколайович щодня піклується про хворих на COVID-19,  кожному пацієнту призначає необхідне лікування. Завдяки турботі та професійній майстерності він вселяє людям віру й надію на одужання, а це – найголовніше. Адже взаєморозуміння, довіра та підтримка між медичними працівниками та хворими пацієнтами життєво важливі, особливо під час таких викликів, як пандемія.
Також велика вдячність і медперсоналу, який піклується про комфортне перебування пацієнтів в лікарні. Я не можу уявити, як це: щодня працювати із загрозою, що повисла над тобою, і втомою, яку багато з них відчувають. Ми маємо не забувати про цих відважних людей і бути від усієї душі вдячними їм, що так важко працюють, аби врятувати нас від COVID-19. Тому найкращий спосіб не дати лікарям втратити свою мотивацію – це нагадати, як ми високо цінуємо місію, яку вони обрали.
Низький уклін Вам, наші рятівники. Завдяки величезним зусиллям і своєму високому професіоналізму, Ви бережете й рятуєте життя людей. Бажаю Вам міцного здоров’я, добробуту, злагоди в родинах, наснаги та ентузіазму у Вашій щоденній нелегкій праці.
Тетяна ЛИСЕНЮК, вдячна пацієнтка.
Вінницька область.