Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лікарня отримала багатофункціональні ліжка від Чехії


29.04.2023

Дев’ять багатофункціональних ліжок отримала одна з лікарень у Новомосковську. Вони, кажуть медики, дозволять мінімізувати ускладнення та скоротити час реабілітації. Нове обладнання передав Президент Чеської Республіки Петр Павел.
«Від початку війни медична система регіону несе величезне навантаження. Дякую Президенту Чехії Петру Павелу та всій чеській делегації за увагу до такої важливої для нас теми. Допомога міжнародної спільноти – те, що допомагає впоратися», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 
Лікар-травматолог Сергій у захваті від обновки, яку отримали від чеських партнерів. Розповідає: у ліжок – широкий функціонал.
«Матрац комбінований з декількох матеріалів, що дозволяє уникнути пролежнів. Є індивідуальний пульт керування.  Пацієнт може сам регулювати положення в ліжку. Воно працює як від мережі, так і від батареї, – розповів Сергій. –  Обладнання – просто суперове! Це найвищий рівень».  
Такі ліжка пристосовані для найтяжчих хворих, пояснює гендиректор лікарні Вадим. Відтак розмістити їх планують у післяопераційних палатах.
«Поставимо там, де люди потребують максимального догляду. Це обладнання дозволить уникнути ускладнень і зменшити терміни лікування, – наголосив він. – Лікарня розвивається, відкриваються додаткові блоки інтенсивної терапії. Ми дуже потребували саме таких ліжок». 
Разом з медичною сферою, в пріоритеті співпраці між Дніпропетровщиною та Чехією – допомога переселенцям та відновлення зруйнованого ворогом.