Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Льодове королівство» у Дніпровському цирку


23.09.2020

Хочете серед сонячної осені поринути у льодове королівство  – казковий світ  у стилі фентезі, –
поспішайте до Дніпровського державного цирку.
На вас там чекає незвичайне театралізоване циркове шоу, яке відбувається на льодовій арені.  
Карантин став непростим життєвим випробуванням для артистів цирку, оскільки всі вистави були заборонені. Але вони продовжували відпрацьовувати свої трюки, свою майстерність з вірою в те, що цирк знову покличе до себе своїх глядачів. І ось нарешті з 19 вересня Дніпропетровський державний цирк відкриває новий сезон програмою «Льодове королівство», історію якого майстерно виписав режисер програми Олег Капустін.  На арені розігрується зворушлива історія чаклунства, яка перетворює добру  королеву  чарівного лісу Маліфісенту  на злу чаклунку. Врятувати королеву беруться хобіти, ролі яких виконує клоунський дует Наталії та Анатолія Кримських. 
Піратські забави з великими папугами какаду і ара майстерно демонструє  український дресирувальник Володимир Городецький. Аріша, Джек, Герда наскільки талановиті, як і їхній дресирувальник.
Джонглери з вогнем і халахупи, повітряні гімнасти під куполом цирку без страховки – все це в яскравому феєрверку світлових і звукових ефектів переносить глядача у світ чарівних і неповторних вражень. Вистава виглядає зворушливо як для дітей, так і для дорослих. У програмі задіяні  українські професійні артисти цирку та фігуристи, які освоїли циркові трюки.
Родзинкою програми є багатьом відомий, але зовсім не зрозумілий трюк з перерізанням тіла дівчини, який виконує король – Олександр Кабаков. 
«Льодове королівство» – це не класичний цирк, це новий рівень театралізованого циркового мистецтва, який зараз розвивається в Європі. Тому з цією програмою артисти уже гастролювали світом. Останні гастролі відбулися у сонячному Баку.
У програмі «Льодове королівство», як і в чаклунському світі, постійно відбуваються зміни. Щоб у цьому переконатися, треба переглянути виставу зараз і у фінальних показах, які відбудуться 18 жовтня.
Адміністрація цирку подбала про безпеку своїх відвідувачів: квитки на виставу продаються через одне місце задля дотримання соціальної дистанції. Тож їх вдвічі менше, ніж зазвичай. 
Яна ОЛЕКСЮК, м. Дніпро.