Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лісапетний батальйон


21.04.2021

Буремні 90-ті роки не віщували нічого веселого простій сільській вчительці музики і Наталя Іванівна взялася за культурний розвиток свого рідного села. З важким баяном, в холодному сільському клубі вона збирала небайдужих односельчан, переважно жінок та разом вони співали народних пісень. Вона постійно вигадувала різні театралізовані програми насичені народним гумором та веселими пісням, влаштовувала справжні спектаклі. Так і створився перший колектив, аматорський театр пісні «Бабине літо» при П’ятничанському сільському будинку культури що на Хмельниччині.
Згодом колектив отримав статус народного, а Наталя Іванівна почала сама писати пісні про звичайних жителів села, про їх побут, відносини, захоплення. І дуже скоро ці пісні полюбились людям та почались сприйматись як народні.
Згодом Наталя Іванівна стала викладати співи у сусідньому селищі Скала-Подільська, Тернопільської області, що за 3 кілометри від рідного села П’ятничани Чемеровецького району Хмельницької області. І одразу створює ще один гурт на базі музичної школи, який має назву «Забава». Саме після створення цього гурту Наталя Іванівна починає активно писати нові пісні та переходить на повністю авторський репертуар.
Сільських виконавців починають запрошувати на різноманітні фестивалі, свята, концерти, в тому числі і на телебачення. Пісні Наталі Іванівни швидко розносяться з уст в уста по всій країні та підкорюють своєю відвертістю та тонким гумором. Пісні дійсно стають народними та їх включають у свій репертуар майже усі сільські колективи по всій країні і навіть за її межами.
Пісня «Лісапет», була написана однією з найперших та стала головним хітом обох гуртів. І ось, через 20 довгих років саме «Лісапет» привіз Наталю Іванівну та її запальних жіночок на велику сцену в шоу «Україна має талант» – 5-й сезон.
Для участі у шоу Наталя Іванівна об’єднала два гурти в один та дала йому назву «Лісапетний Батальйон» на честь хіта, що привів їх до слави та за рахунок великої кількості учасниць, аж 14 чоловік. В складі гурту немає жодної професійної співачки. Є викладач, вихователь дитячого садка, медсестра, бібліотекар, продавчиня магазину, обліковець, домогосподарка, багатодітна мати, художній керівник клубу.
Таким чином, дякуючи своїй простоті, відвертості та чесності гурт одразу підкорив українську публіку, отримав перемогу у шоу та шалену народну любов. Як і обіцяла Наталя Іванівна, усі кошти, отримані за перемогу, дівчата витратили на будівництво храму у своєму селі.
 
Пісня на замовлення
Вірус
Слова і музика Наталії Фаліон
Прийшла весна в село, не дасть сидіти в хаті,
Бо вірус вірусом, та йдем город копати.
Ти повертайся, клятий вірус, до Китаю,
Нам і своїх проблем сьогодні вистачає!
Приспів:
Ой-йой-йой-йой, ай-яй-яй-яй,
От і підкинув нам біду Китай!
Фіть-фіть-фіть-фіть, тьох-тьох-тьох-тьох,
Ми робим все, щоб вірус здох!
 
Я Богу дякую, що мій кум вічно п’ющий,
Бо перегар його тепер дуже цілющий.
Його в селі у кожну хату запрошають,
Він як дихне, то всі бактерії здихають!
Приспів.
 
А Люська гонить найкориснішу вакцину,
Придбати кожен хоче пляшку чи чарчину.
Від всіх хвороб її вакцина помагає,
У Люськи бізнес, як ніколи, процвітає!
Приспів.
 
Коронавірусу покажемо ми дулю,
Бо кілограмами їмо часник й цибулю!
І до любові нам охоти вистачає,
Таких, як ми, ніякий вірус не злякає!
Приспів.