Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лютневі пенсії


06.02.2014

До редакції надходять листи, в яких люди висловлюють свою стурбованість щодо останніх подій у Києві і запитують: чи не вплине політична криза на виплату соціальних виплат та пенсій. Як повідомили кореспонденту «Укрінформу», у Пенсійному фонді України вже розпочалася робота із підготовки документів, які гарантуватимуть людям вчасну виплату пенсій за лютий.

«Із 27 січня у регіонах вже розпочалася підготовка відомостей на виплату пенсій за лютий 2014 року. Загальний обсяг фінансування складе 21,2 мільярда гривень. Люди мають отримувати свої пенсії день у день. Для цього складено поденний графік виплат. Перерахування пенсій в регіони - з 3 лютого, а виплата - з 4 лютого», - сказала виконувач обов’язків міністра соціальної політики Наталія Королевська.
Вона закликала працівників соціальної сфери в регіонах до відповідальності.
Окрім того урядовець звернула увагу на те, що були збільшені розміри допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема, доплату на дітей від 3 до 13 років на 250 гривень та доплату на дітей від 13 до 18 років на 500 гривень.
«Оскільки бюджет на 2014 рік було прийнято тільки 16 січня, необхідно здійснити перерахунок призначеної допомоги малозабезпеченим сім’ям без звернення громадян, забезпечити доплату допомоги за січень поточного року у лютому», - повідомила керівник відомства.
Серед пріоритетів Королевська назвала створення простої і прозорої системи у галузі соціальнго забезпечення.
«Зокрема, з 2 лютого набрав чинності закон, яким спрощено призначення допомоги при народженні дитини та реєстрацію місця проживання новонародженої дитини. На наступному засіданні уряду буде прийнято постанову з відповідним порядком, який дозволить реалізувати цей закон на практиці», - запевнила вона.