Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Мед і цибуля: простий і ефективний засіб від кашлю


03.03.2016

Мед і цибуля - це два натуральних інгредієнти, які використовуються проти кашлю от уже багато століть. Кашель - це захисний механізм нашого організму, викликаний різким видаленням повітря з легень. Мета цього захисного механізму - видалити з легенів слиз, котрий зібрався там, або стороннє тіло, що потрапило в дихальні шляхи. Кашель може бути мокрим або сухим. При кашлі може відхаркуватися слиз із легень, що також називається мокротинням. Таким чином організм виводить шкідливі речовини із бронхів і легень. З іншого боку, сухий кашель може бути пов’язаний з алергією або інфекцією. Якщо її не лікувати, захворювання може стати хронічним.

Більшість сиропів і лікарських засобів допоможуть зняти неприємні симптоми незалежно від типу кашлю. На жаль, зловживання лікарськими препаратами може негативно впливати на здоров’я, тому краще користуватися натуральними засобами.

Натуральні інгредієнти, що полегшують кашель, мають відхаркувальні та заспокійливі властивості, допомагають видалити мокротиння і зняти подразнення. Ці інгредієнти діють як антибіотик і борються з мікроорганізмами, які накопичуються в дихальних шляхах.

СИРОП З МЕДУ Й ЦИБУЛІ ПРОТИ КАШЛЮ

Сполучення цибулі та меду - це натуральний засіб. Обидва інгредієнти мають антибіотичну та відхаркувальну дію і знімають симптоми кашлю, не даючи хворобі прогресувати.

Крім того, цибуля й мед зміцнюють імунну систему, захищають її від вірусів, бактерій і різних мікроорганізмів, відповідальних за розлади дихальних шляхів.

Корисні властивості меду: мед визнаний навіть Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) як засіб для лікування кашлю та застуди. Цей продукт зм’якшує гортань, знімає подразнення й симптоми кашлю. Крім того, він діє як антиоксидант і стимулює вироблення речовин, які мають протимікробну дію.

Корисні властивості цибулі давно перевірені. Цибуля відома в усьому світі як натуральний відхаркувальний засіб. Вона стимулює загибель бактерій і очищає дихальні шляхи. Цибуля містить величезну кількість антиоксидантів, тому вона очищає організм, рятує його від токсинів і допомагає контролювати кашель. Не дивно, що цибуля входить до складу майже всіх засобів для зняття симптомів і лікування застудних захворювань.

Цей натуральний сироп сполучає в собі корисні властивості меду й цибулі, допомагає швидко впоратися з кашлем і зміцнити імунну систему. Ці інгредієнти не мають побічних ефектів, і ліки на їхній основі можна приймати навіть дітям.

РЕЦЕПТ ІЗ МЕДУ ТА ЦИБУЛІ №1

Середня цибулина;

2 склянки води (400 мл);

сік одного лимона;

2 ч. ложки меду (15 г).

Почистити й нарізати цибулину великими шматками, перекласти її в каструлю, залити двома склянками води й варити цибулю протягом 15 хвилин.

Дати суміші настоятися ще 5 хвилин. Додати у воду дві чайні ложки меду й сік одного лимона. Найкраще приймати цей сироп 2-3 рази на день.

РЕЦЕПТ ІЗ МЕДУ ТА ЦИБУЛІ №2

Цибулина;

2-3 ст. ложки меду (50-75 г).

Почистити й дрібно нарізати цибулину, перекласти її в ємкість. Додати туди ж мед і залишити суміш настоюватися всю ніч. Наступного ранку процідити суміш через марлю або сито. Можна приймати сироп, що вийшов, у чистому вигляді або розводити його склянкою води.

Приймайте сироп по столовій ложці кожні дві години, щоб домогтися кращого результату.

Незалежно від того, який рецепт ви виберете, варто знати, що результат не буде миттєвим. Цей засіб швидко заспокоює горло, але потрібно приймати його кілька днів поспіль, щоб вилікувати кашель до кінця.