Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Мед та з меду настоянки


03.03.2016

У Дніпропетровську пройде виставка з бджільництва

На виставці будуть виробники з усієї Дніпропетровщини. А ще – з Харківської, Полтавської, Запорізької, Донецької, Миколаївської та Київської областей. Пропонуватимуть продукцію, яка стане в пригоді пасічникам: медогонки, одяг для роботи на пасіці та багато іншого.

Буде цікаво й звичайним мешканцям області: вони зможуть придбати мед з акації, гречки, різнотрав’я. Пропонуватимуть ще й прополіс, настоянки. Запросили також й виробників косметичних засобів з меду. Здивують відвідувачів і натуральним питним медом за традиційним українським рецептом.

Впродовж теми

Дніпропетровська обласна громадська організація «Спілка пасічників» була заснована у 2004 році. Загалом область представляють близько 8000 бджолярів, які утримують 143500 бджолиних сімей і виробляють щороку від 7 до 10 тис. тонн меду та створюють додатково 20% аграрної продукції, яка формується в результаті перехресного запилення бджолами.

Як приклад пошуку співпраці, на базі спілки Новокайдацького району, яку очолює Олександр Крутько, пасічники вже створили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив, що дало змогу працювати з великими підприємствами харчової галузі.