Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ми - за мир


28.08.2014

Президент України Петро Порошенко повідомив, що основною темою переговорів у Мінську у вівторок було мирне врегулювання ситуації в східних регіонах України.
«Можу сказати, що логіка мирного плану нарешті була підтримана всіма без винятку главами держав», - сказав Порошенко і наголосив,що під час візиту до Мінська у нього були «дуже складні переговори».
«Ми продемонстрували, що головна мета, з якою ми прибули до Мінська - це мир», - сказав Порошенко, підкресливши, що саме мирне врегулювання ситуації в Україні було основною метою переговорів.
У той же час президент Росії Володимир Путін назвав корисними і позитивними переговори з Порошенком.
«Я правда не знаю, чим це закінчиться. Але у будь-якому випадку, у нас була можливість ще раз сформулювати наші тривоги, і ми домовилися про те, що ми інтенсифікуємо роботу тристоронньої робочої групи в складі Росія-Україна-ЄС і намагатимемося до 12 вересня сформулювати, якщо зможемо, пропозиції», - сказав президент РФ.
Путін повідомив, що на переговорах у Мінську предметно не обговорювалися умови припинення вогню в Україні. Він зазначив, що це не справа Росії, а внутрішня справа самої України.
Дивно і прикро.