Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Могилів вчить французьку


06.10.2010

Унікальний сільськогосподарський комплекс з виробництва і зберігання насіння зерна кукурудзи, соняшнику та ріпаку.Трохи більше року знадобилося французьким інвесторам, виробникам насіннєвої продукції ТОВ “Маїсадур Семанс Україна” для того, щоб звести на території Царичанського району Дніпропетровської області унікальний сільськогосподарський комплекс з виробництва і зберігання насіння зерна кукурудзи, соняшнику та ріпаку. Перший камінь у будівництво було закладено 14 червня 2009 року.

В урочистому відкритті комплексу взяли участь посол Франції Жак Фор та голова облради Євген Удод.А ЩО ЗНАЧАТЬ для сьогоднішнього українського села триста додаткових робочих місць? Певно, чимало. Саме за можливість працевлаштуватися жителі села Могилів, де на території колишньої МТФ № 2 розташувався новозбудований сільськогосподарський комплекс, найбільше вдячні іноземним бізнесменам. Прикро, щоправда, що не самі на своїй землі господарюємо… Проте, це вже тема зовсім іншої розмови. За дозвіл будувати завод у Могилеві французька компанія взяла на себе ряд соціальних зобов’язань, чим дещо полегшила життя місцевої сільради. Зокрема, відремонтувала одну та побудувала ще дві дороги, вирішила питання газифікації села, допомогла з ремонтом дитячого садка тощо.
Що ж стосується безпосередньо зведеного французами комплексу, за словами заступника губернатора Олександра Любовича, подібних потужностей на сьогодні немає ні на Дніпропетровщині, ні в Україні, ні навіть у Європі.