Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Могутні леви і чарівні коні


26.09.2018

Новий цирковий сезон, який 22 вересня стартував у Дніпровському державному цирку, розпочався надзвичайно насиченою програмою, у якій  задіяні українські майстри цирку і гості з Узбекистану. 
Над ареною цирку Дніпра на висоті 16 і 25 метрів працюють безстрашні канатоходці Ташканбаєви із Узбекистану, цій династії уже 175 років. І сьогодні виступає вже шосте покоління  відомої циркової династії, у якій із покоління в покоління передається майстерність ходіння по канату. Як розповіли вони, в цирку  – із самого раннього дитинства, бували у Дніпрі,  але раді тут бути знову.  Із ними вперше виступає Ксенія, яка виконує  номер «Шпагат на головах».
Родзинкою програми, звісно, є царі звірів – могутні леви. Відомий дресирувальник Олексій Пинко створив довірливі стосунки з  хижаками, які сміливо стрибають крізь вогонь, танцюють, ходять на задніх лапах, але, коли голова дресирувальника опиняється в пащі лева, глядач завмирає від страху. Цей номер - переможець міжнародних циркових фестивалів і учасник багатьох телепередач.
У програмі задіяні  також кавказькі коні та ірландські поні під керівництвом Ольги і Андрія Спектрів, які демонструють креативні номери «Гірський танець» та «Ірландська сага». 
- До коней треба з ласкою, давати їм всілякі смаколики, - ділиться секретами успішного дресирування Ольга.  
- Вони, як діти, коли маленькі, вчаться дуже швидко. Особливо коли давати моркву, яблучка, пряники – наші коники можуть робити все, що завгодно, - долучається до розповіді майстер-дресирувальник Андрій Спектр. - Влітку  даємо їм відпочинок на 3 місяці з червня до вересня. Вони можуть вдосталь побігати  на свіжому повітрі. Для цього у Харкові ставимо великий вольєр «Левада», засипаємо тирсою. І щодня купаються  наші коні під душем. Тож ми даємо відпочинок і коням, і собі, - додав   дресирувальник.
Не залишить без емоцій глядача і  красивий номер повітряної гімнастки Катерини Лун Ву, яка птахом здіймається під самим куполом цирку, виконуючи унікальні трюки на трапеції.
Загадкові жонглери під керівництвом Віталія Ковтуна  майстерно жонглюють  вогняними булавами. Всю програму на манежі клоун Жоржик, який вперше в Дніпрі після трьохрічних гастролей у Китаї, де діти, за словами Жоржика, дуже  розбещені. 
Сподіваємось, наші діти набагато вихованіші і Жоржика приємно вразять. Тож не забудьте їх повести до цирку. Програма «Коні і леви»  у нас лише до 21 жовтня.
Яна ОЛЕКСЮК.