Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Мої проходять, за нами «Донбас»


10.09.2014

Перед нами сиділи люди, які бачили війну. З мужніми і вольовими обличчями. Люди, у яких неоголошена російська агресія забрала бойових друзів. Поранені, але не зламані війною.

Про події в Іловайську і подальший розвиток ситуації у зоні АТО в інформагенції «Мост-Дніпро» розповіли командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко, командир батальйону «Дніпро» Юрій Береза​​, заступник командира добровольчого корпусу «Правий Сектор» Валентин Манько, заступник командира взводу батальйону «Донбас» «Артист».

Семен Семенченко повідомив, що батальйон буде домагатися покарання винних у трагедії під Іловайськом. Юрій Береза ​​вважає, що трагедії під Іловайськом можна було б уникнути, якби не зрада командування сектора «Д» і зокрема генерала армії Литвина.

«Ми зустрічалися з Президентом і вимога одна - відставка Міністра оборони, начальника Генштабу, а генерал Литвин повинен відповісти за законом», - зазначив він.

Заступник командира взводу батальйону «Донбас» з позивним «Артист» розповів, що пробув у полоні 7 днів, де разом зі 110 бійцями АТО його утримували в підвалі Донецького СБУ.

«Коли наша колона висувалася з Іловайська, ми їхали на пожежних ЗІЛах, МАЗах, в яких лежали поранені і був прапор з червоним хрестом, на легкових автомобілях, на мікроавтобусах. Перша частина колони з білими прапорами проїхала і хтось з позивним «Вітер» сказав по рації наступне: «Мої проходять, за мною «Донбас». Як тільки пройшли ці машини, ми потрапили як в тир - нас почали обстрілювати з танків, техніку підбивати відразу - видовище жахливе… Частина машин, близько 10, залишилася стояти прямо на дорозі. Було знищено 8 одиниць техніки, захоплено 8 полонених», - сказав він.

За словами бійця батальйон міг вирватися з-під Іловайська разом з іншими підрозділами сил АТО, але втратив таку можливість через поранених бійців.

Павло ЯКОВЕНКО.