Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Дніпропетровщині діє «Школа супергероїв»


27.04.2023

«Школа супергероїв» — це мережа освітніх центрів у лікарнях. Щодня до дітей 3-17 років приходять вчителі, корекційні педагоги та вихователі й допомагають малечі надолужувати знання.
«Впродовж 8 років цей проєкт існував на волонтерських засадах. А у 2021-му ініціативу підтримала Олена Зеленська і надала «Школі супергероїв» статус держустанови. Нині ми працюємо в Києві, Житомирі, Львові та Дніпрі. В останньому – аж у двох лікарнях – обласній дитячій та «Фтизіатрії», – розповіла Наталія Олійник, зав. освітнього центру «Школа супергероїв» при регіональному медцентрі родинного здоров’я ДОР.
Ефект від такої співпраці лікарі вже помітили.
«Діти стали більш активними. Вони розважаються, навчаються, комунікують у своєму дитячому просторі й відволікаються від крапельниць, уколів та хімієтерапія. Це розвантажує і нас лікарів, і батьків наших пацієнтів» – каже Наталія Артьомова, заступниця меддиректорки з педіатрії та онкогематології регіонального центру медичного здоров’я.
Вчать у Школі як дошкільнят, так і всі шкільні класи. Є також логопеди, вихователі та інші вузькопрофільні фахівці.
Супергерої-старшокласники предмети обирають самі. Андрій обрав географію та історію, бо їх здаватиме як випускні іспити.
«До мене прийшли й запитали чи хочу я взяти участь у заняттях. Погодився, обрав історію та географію, бо саме з цих предметів здаватиму цьогоріч іспити. Я був шокований! За три хвилини вчитель історію пояснив мені тему, яку у своїй школі у Павлограді я не міг опанувати кілька уроків. Тут цікаво, змістовно та дуже весело» - ділиться враженнями Андрій Осадчий.
Лише у березні в обласній дитячій лікарні відбулось 1660 занять «Школи супергероїв». У «Фтизіатрії» – 1570 занять.