Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Дніпропетровщині перекрито канал незаконного збуту метадону  із щомісячним обігом 1 млн. гривень


22.02.2023

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та чотирьом учасникам організованої групи за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення та збуту наркотичних засобів (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307 КК України).
За даними слідства, в листопаді 2022 року мешканка м. Кам’янське створила та очолила організовану групу, до складу якої залучила чотирьох учасників. Відповідно до розробленого плану, організаторка закуповувала наркотичний засіб метадон, решта - займалися фасуванням та розповсюдженням наркотиків шляхом «закладок» на території міста. Продаж наркотиків відбувався через месенджер «Telegram», оплату за «товар» приймали на банківські картки.
Щомісяця така незаконна діяльність приносила підозрюваним 1 млн грн прибутку.
Під час проведення 13 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів вилучено 250 грамів метадону, електронні ваги, мобільні телефони, банківські карти, гранату Ф-1, патрони, грошові кошти. 
Орієнтовна вартість вилученого наркотичного засобу за цінами «чорного» ринку становить понад 500 тис. грн.
Наразі всіх учасників затримано у порядку ст. 208 КПК України.  Прокурори скерували до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області , оперативний супровід – Управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровскій області ДБН Національної поліції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.