Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Наш партнер - Китай


20.11.2013

Аграрний сектор стане одним з головних напрямків співпраці Дніпропетровщини з підприємцями та інвесторами з Китайської Народної Республіки. Про це під час презентації економічного та інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини для ділових та дипломатичних кіл Китаю в Пекині повідомив голова обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков.

За словами Дмитра Колєснікова, за останній рік на Дніпропетровщині досягнуто значного прогресу в налагодженні співпраці з китайськими інвесторами та партнерами у торгівельно-економічній сфері. 
Зокрема, у аграрному секторі мова йде про створення агропромислового циклу з глибокої переробки аграрної сировини та випуску готової продукції на території Дніпропетровської області. «Ми готові експортувати цю продукцію або до Китаю, або в інші країни. Але виробництво готового продукту буде на нашій території».
Керівник області категорично спростував чутки про нібито продаж земельних ділянок на Дніпропетровщині китайським компаніям. «Ми не торгуємо землею, ми будемо виробляти на своїй території певну аграрну продукцію та продавати її», - сказав він.
Дмитро Колєсніков нагадав, що серед країн світу, з якими Дніпропетровщина сьогодні торгує, Китай посідає друге місце за обсягами товарообігу.