Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Наші яблука завойовують світ


04.12.2019

На околиці Підгородного, праворуч автотраси на Новомосковськ, на 94 гектарах у 2016 році  ТОВ «Сади Дніпра» висадило молодий сад. На родючих чорноземах зростають яблуні популярних сортів Фуджі, Голден Делішес, Гремі Сміт, Гала.

«Оскільки наша вітамінна продукція відправляється переважно за кордон – а це Швеція, Великобританія, ОАЕ, Катар, Саудівська Аравія, Малайзія, Індонезія, Сінгапур та інші країни, ми дотримуємося міжнародних стандартів якості, – повідомив заступник голови ради корпорації «Алеф» Станіслав Віленський. – Ми займаємося повним циклом робіт – від вирощування і зберігання до реалізації. На сьогодні за сучасними європейськими технологіями збудовано дві холодильні камери, місткістю 5 тис. тонн, в яких створені оптимальні умови для зберігання яблук впродовж року. До 2021 року холодильне сховище буде вміщати близько 20 тисяч тонн вітамінної продукції, що зробить його найбільшим в Україні. Незабаром хочемо вирощувати  і черешню, яка теж користується попитом як на вітчизняному, так і закордонному ринках».
«Аби вберегти яблуні від сонячних опіків та граду підприємством закуплено спеціальне полотно, – розповіла маркетолог Діана Демченко. – І хоча вартість такого полотна становить близько 500 тис. гривень на гектар, затрати на його придбання повністю перекриваються  за рахунок якості продукції. Також стовбури дерев обмотані сітками, аби вберегти насадження від зайців і миш. На 94 гектарах яблуневого саду застосовуємо крапельне зрошення водою, яка надходить із збудованого поруч басейну».
Значні капіталовкладення вже повертаються власникам ТОВ «Сади Дніпра» фінансовими надходженнями від реалізованої продукції, а споживачі в Україні та за її межами мають можливість посмакувати червонощокими плодами  дніпровських садівників.
Максим ПЕРЕПЕЛИЦЯ, 
Дніпропетровськка область.