Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Національний ювілейний


26.08.2011

Село Великі Сорочинці Миргородського району, що на Полтавщині, здавна славиться тим, що саме на його території раз на рік влаштовується найколоритніше торжище в Україні - Сорочинський ярмарок. Цьогорічний ярмарок можна назвати ювілейним, адже його приурочено до таких знаменних подій як 20-річчя Незалежності України, а також 180-ліття однойменної повісті Миколи Гоголя.
Шістнадцятого серпня на відкриття найграндіознішої події України завітали почесні гості не лише з України - голова Полтавської обласної адміністрації Олександр Удовіченко та керівник проекту «Сорочинський ярмарок» Світлана Свищева, - але й офіційні делегації з 16-ти країн світу. Гості ярмарку також не забарилися: щорічно в ярмаркові дні Великі Сорочинці відвідують до мільйона людей; і 2011-ий не став винятком.
Наступного дня відбулося урочисте відкриття Фестивалю народної творчості, а гостей пригощали найбільшим в Україні короваєм, котрий випекли на Салтівському хлібокомбінаті Харківської області.
Гучно відзначили у Сорочинцях і свято Спаса: для гостей було влаштовано освячення меду, яблук та короваїв і запропоновано пригощання. Того ж дня приємне здивування очікувало і на творчих особистостей, котрі завітали на торжище: у рамках фестивалю «Золотий Млин» відбувся перший «Сорочинський SNAPSHOТ», під час якого молоді креативні фотографи позмагалися у своїх навичках та вміннях, а ввечері на головній сцені спочатку пройшов конкурс серед гуртів у стилі етно-фолк-рок, а потім свій виступ подарував відомий український гурт «ТНМК».
У передостанній день ярмарку на етнографічній садибі Хіврі відбувся заключний концерт Полтавського обласного огляду народної творчості «Україно моя – отча земле моя!», присвячений 20-ій річниці Незалежності України.