Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Не буде переводу фермерському роду


22.06.2012

Сергій і Євгенія Александрови після одруження, як і деякі їхні ровесники, мали намір оселитися в обласному центрі. Стати, так би мовити, міськими. Вона закінчувала педагогічний коледж, а він з дипломом агронома працював, де доведеться.

НАБРИДЛО поневірятися по квартирах. Тож врешті-решт повернулися до свого рідного села, де живуть і трудяться батьки, де відчуваєш себе вільним господарем у житті. До речі, Александрових поважають у надзвичайно мальовничому селі Вільному. Вони – справжні хлібороби і доброзичливі односельці. Не раз приходили на поміч своїм землякам. А як славно трудяться на землі! Високі врожаї зрощують на своїх та орендованих паях, а ще займаються тваринництвом: мають невеличку череду овець, кілька десятків свиней, корів.
Батьки свого часу всиновили племінника-сироту і тепер в Александрових аж три сини: два Сашки і Сергій. Всі вони освоїли сільгосптехніку і вправно працюють на полях свого приватного підприємства «Александров». А ще допомагають своїм односельцям сіяти і збирати врожай на їхніх присадибних ділянках, паях. Причому зарекомендували себе справжніми асами на сільгосптехніці. Не цураються й інших робіт, яких у приватних дворах робити не переробити…
– Це наша опора і надія, – з гордістю говорить про молоду зміну батько Євген Петрович. – Два сини Сергій і Сашко закінчили агрономічний факультет Новомосковського коледжу. Ще один Сашко – студент Дніпропетровського університету залізничного транспортного. Але всі, бачу, як і ми, приречені бути хліборобами. Кажу «приречені», бо надто багато маємо всяких проблем, які створюють нам чиновники різних рівнів. Але, попри все, це наш бізнес. Від землі ми живемо. Зараз завершуємо спорудження будинку для нашого молодого подружжя. Незабаром одружимо й Сашка. А там і студент захоче звити власне гніздо. Гуртом воно веселіше долати всілякі негаразди. Тепер ми з дружиною маємо можливість навіть надовго відлучатися. Он в Турцію їздили. Хлопці не підвели. Так що нашому роду не буде переводу.

Олександр СВЯТИНА. Фото автора. Синельниківський район,
Дніпропетровська область.