Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Небажання чиновників займатися реформами чи бажання відсидітися - не пройде»


15.12.2011

Про це заявив Президент України Віктор Янукович на виїзному засіданні Ради регіонів, яке пройшло у селі Майському Синельниківського району на Дніпропетровщині.

ХОЧА до «Агро-Союзу» часто навідуються делегації як з України, так і з-за кордону, цього разу тут можна було побачити майже увесь Кабінет Міністрів, губернаторів та мерів великих міст.
Віктор Янукович ще перебував під враженням від будівництва об‘їзної дороги, презентованої губернатором Олександром Вілкулом.
- Ось тут бачу Володимира Яцубу, з яким ми ще дев‘ять років тому говорили про необхідність цієї дороги. З 64 кілометрів збудовано 18, і ми вже радіємо. Використано тільки 800 мільйонів гривень з цього проекту, який обійдеться у 2 мільярди 600 мільйонів. А губернатор Вілкул вже думає про другу і третю чергу. Зробимо, зупинятись не можна.
Отже, до Новоріччя перша черга об‘їзної дороги запрацює, що дасть змогу, за підрахунками екологів, на чверть зменшити шкідливі викиди від транзитного транспорту в обласному центрі.
На Раді регіонів (консультативно-дорадчий орган при главі держави, створений згідно з Указом Президента від 9 квітня 2010 р.) було детально розглянуто кілька стратегічних для розвитку держави питань. Зокрема, впровадження земельної та медичної реформ та пріоритетні завдання аграрної політики.
Віктор Янукович зауважив, що реформи ніколи не були популярними, та іншого шляху немає.
- Від опонентів чуємо критику, – сказав Віктор Янукович. – І, як правило, критикують ті, хто нічого в своєму житті не робив. А як жити, коли держава не розвивається? Україна може стати сучасною і розвиненою державою лише за умови досягнення високих стандартів. А це все неможливе без реформ та інвестицій. Поступ реформ значною мірою залежить і від чиновників, які відповідають за ту чи іншу ділянку роботи.
- Декому з міністрів підказую: не приїздіть весільними генералами в регіони разом з Президентом, а поїдьте на день-три раніше, побувайте на підприємствах своєї галузі, зустріньтеся і поговоріть з людьми, - зауважив В. Янукович.
Стратегічною метою міністерства агрополітики, на думку першого заступника міністра Миколи Безуглого, є створення сприятливих умов для діяльності агроформувань різних форм власності. Важливе місце відведено також і впровадженню земельної реформи. Державна цільова програма розвитку земельних відносин до 2022 року зробить цей процес цивілізованим і прозорим. А завдяки створенню державного іпотечного банку аграрії зможуть поліпшити не лише технічне забезпечення, а й запровадити сучасні технології, які вимагають значних коштів.
Під час спілкування з журналістами Янукович повідомив, що саме у цей день (8 грудня – ред.) він підписав Закон про вибори, який у парламенті підтримали 80 відсотків народних депутатів. Глава держави переконаний, що п‘ятивідсотковий бар‘єр, передбачений новим Законом про вибори народних депутатів, є найоптимальнішим.
Віктор Янукович повідомив, що наступна Рада регіонів пройде у Києві, потім – на Харківщині.
- Рада регіонів – це можливість для керівників областей показати себе, свій регіон і, можливо, перейняти досвід, - сказав Президент.
Раду регіонів, проведену на Дніпропетровщині, В. Янукович оцінив на «відмінно».
У Майському було вперше презентовано логотип Дніпропетровщини, який, на думку губернатора Олександра Вілкула, символізує цінності, природні особливості, трудові досягнення області.

Іван БОЙЧЕНКО.