Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Нехай усім щастить!


24.12.2014

Такого страшного за сценарієм року, як 2014-й, Україна ще не знала. Сотні загиблих та покалічених людей на Майдані, втеча зі своєї держави гаранта і впливових посадовців, окупація Криму путінською Росією, війна на сході України з тисячами жертв мирного населення та військовослужбовців.

ЧИ ТАКОГО розвитку подій очікували пересічні українці, коли у 2010 році на трон був обраний Янукович? До речі, деякі і сьогодні ще вірять йому і вважають його жертвою непередбачуваного повороту історії. А чому сьогодні не згадують вони, як напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС той же Янукович зустрічався з Путіним на військовій базі в умовах надзвичайної секретності? Про що говорили, що планували? Думаю, що вже тоді Янукович знав про плани Путіна у разі підписання євроасоціації. Але побоявся про це повідати своєму народу.
У нещодавній підсумковій прес-конференції Путін цинічно заявив, що він не вважає російських військовослужбовців, які беруть участь у конфлікті на Донбасі, найманцями.
«Всі люди, які за покликом серця виконують свій обов’язок або добровільно беруть участь в якихось бойових діях, в тому числі і на південному сході України, не є найманцями, бо за це грошей не отримують», - сказав він.
А ще Путін підкреслив, що Україні потрібно відновлювати політичні та економічні зв'язки з Донбасом. Ніби ця територія вже не є українською, виходить.
А ось ще такі висловлювання Путіна: «Можливо, ведмедю нашому (має на увазі Росію-ред.) треба посидіти спокійненько, не ганяти кабанів і підсвинків по тайзі, а харчуватися ягідками, медком. Можливо, його в спокої залишать? Не залишать, бо будуть завжди прагнути до того, щоб посадити його на ланцюг. А як тільки вдасться посадити на ланцюг, вирвуть і зуби, і кігті... Тоді ведмедик взагалі не потрібен. Опудало з нього зроблять, і все.
А дійсно, аби не було того «ведмедика», можливо б і не було скількох вбитих та покалічених у ході бойових дій на Донбасі як з однієї, так і з іншої сторони. Не було б зруйнованих міст і сіл, згорьованих матерів і дружин.
Прикро, що мирну українську націю Росія хоче зробити войовничою. А точніше такою, яка повинна навчитись захищатись. І нещодавна відміна Верховною Радою позаблокового статусу України – тому підтвердження. На що глава МЗС Росії Сергій Лавров вже повідомив, що намір України відмовитися від позаблокового статусу буде контрпродуктивним кроком і тільки «нагнітає ситуацію».
Ситуацію якраз нагнітає Росія. А точніше її очільники.
Шановні наші читачі!
Впродовж майже двадцяти років ви відрізнялись своє мудрістю. Впевнений, що і зараз ви зможете відділити зерно від полови і самі визначити, хто є хто. Дякуємо, що впродовж року не лише читали «Сільські новини», а разом з нами співпереживали, радили, як зробити газету цікавішою і змістовнішою. Щось нам вдалось зробити, щось не вдалось. Та найголовніше – саме у 2014 році народилась вже нова Україна.
І нехай усі виклики, які стоять перед нашою державою, будуть подолані. А на нашій щедрій українській землі ніколи не буде чутно вибухів і пострілів.
Щасти Вам і Вашим родинам у Новому 2015 році!

Зі щирою повагою Олексій ГУДЕНКО, головний редактор.