Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Незабаром - посівна


21.03.2013

Протягом березня цього року у Дніпропетровській області за дорученням губернатора Дмитра Колєснікова було проведено чотири кущові наради з питань підготовки до проведення комплексу весняних польових робіт в умовах цього року. Вони відбулися у Нікопольському, Криворізькому, Павлоградському та Новомосковському районах.

Як зазначив на прес-конференції в інформагенції «Міст-Дніпро» в.о. директора департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Вадим Удовицький, проведення таких нарад безпосередньо на місцях дозволяє врахувати специфіку того чи іншого району, а також поділитися досвідом, почути експертну оцінку практиків та науковців. Особливо цінною для аграріїв Дніпропетровщини була також зернова конференція на базі Дніпропетровського агроуніверситету за участю провідних вчених-селекціонерів України та керівників агроформувань.
Також Вадим Удовицький наголосив, що ще восени минулого року чимало було зроблено для фундаменту цьогорічного врожаю. Зокрема, посіяли озимі культури на площі 671 тисяча гектарів, в т.ч. 517 тисяч – озимої пшениці. Сходи озимини, на відміну від попереднього року, знаходяться у доброму та задовільному стані.
- Навесні треба посіяти 1 млн. 220 тис. гектарів ярових культур, - наголосив В.Удовицький. - А на сьогодні аграрії вже провели підживлення озимини на понад 80 відсотках площ. У цілому ж весняні польові роботи забезпечені матеріальними ресурсами. Це стосується обсягів закупленого насіння, мінеральних добрив, дизпалива, підготовки техніки. А за сприятливої плюсової температури, орієнтовно наприкінці березня, в області розпочнеться повноцінна посівна.

Олександр ПЕТРЕНКО.