Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Нова школа у Слобожанському


01.09.2020

Слобожанська ЗОШ №2, де навчаються учні початкових класів, тривалий час працювала у приміщенні колишнього дитячого садочка «Мрія», який був зведений ще у 90-х років. Це приміщення не було пристосоване для шкільного навчання і давно не вміщало всіх учнів, які мусили навчатися у дві зміни. Тут не було своєї їдальні, відтак вчителі щодня через дорогу водили своїх учнів в НВК №1. Зважаючи на все це Слобожанська громада віднайшла кошти і ресурси у співпраці з обласною владою, аби звести повноцінну добудову, яка органічно вписалася у шкільний ансамбль. Тож за 1 вересня  в оновленій Слобожанській школі №2, де навчаються учні 1-4 класів, сіли за нові парти понад 850 учнів. Вперше поріг школи переступили учні 7 перших класів. А напередодні навчального року тут зібралися всі, хто причетний до її будівництва, аби вже мати 100% впевненість у готовності школи приймати учнів. 
Просторі класи, оснащені новим обладнанням, лінгафонні кабінети, мультимедійний кабінет замість бібліотеки, кабінет психолога, спортивна зала,, скляний ліфт для дітей з інвалідністю.  
Загальна вартість будівництва – понад 120 мільйонів, з яких більша частина – це гроші Слобожанської громади, решта – обласного бюджету. 
«Це якраз приклад того, як раціонально громада використовує свої гроші. В цій школі все зроблено з любов’ю, яку тільки могли сюди вкласти дорослі люди» ,– сказав Святослав Олійник, голова Дніпропетровської обласної ради.
«25 років ми чекали на цю школу. В цих стінах будуть навчатися майбутні інженери, агрономи, педагоги. І головне – ті, хто буде в подальшому розвивати нашу громаду», – наголосив Іван Камінський, голова Слобожанської ОТГ.