Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Нові правила техогляду


17.03.2011

З 15 січня по 15 грудня 2011 року в Україні проходить державний технічний огляд транспортних засобів непарного року випуску. Механізм проходження ТО для автовласників залишився практично незмінним. Проте деякі нововведення, законодавчо закріпленні Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів», все-таки є.
Так, відповідно до Постанови Кабміну, автовласник серед інших документів, що надаються для проходження транспортним засобом ТО, не повинен пред’являти медичної довідки, котра б засвідчувала його здатність керувати автомобілем.
Крім того, дещо видозмінилися й безпосередньо талони технічного огляду. З цього року, повідомляють в Управлінні ДАІ УМВС України в Дніпропетровській області, водіям видаватимуть виключно пластикові талони. Вартість документа - 88 грн. (ще в минулому році він оцінювався в 80 грн., а паперовий – у 18 грн.). Основна перевага талона нового зразка - виключення (або хоча б обмеження) можливості його підробки. Адже, констатують «даішники», паперовий варіант народні умільці вже давно навчилися копіювати. Скажімо, за минулий рік працівники Державтоінспекції вилучили з півсотні досить якісних підробок. Нові талони матимуть кілька рівнів захисту та, що також важливо, не вигоратимуть на сонці.
Варто нагадати, що з 2011-го року власники авто звільняються від сплати транспортного податку. Той, хто проходитиме ТО цього року, розрахується лише за 2010-ий рік відповідно до встановлених на той час тарифів.


Юлія ДУЛАНОВА.