Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Новітній завод на Орлівщині


23.05.2013

Преміксно-комбікормовий завод останнього, четвертого покоління з’явився на  теренах Дніпропетровщини. Його відкриття стало пам’ятною подією для мешканців  Орлівщини, оскільки Президент України Віктор Янукович під час робочої поїздки до Дніпропетровщини 21 травня особисто натиснув кнопку запуску новітнього виробництва.

- Наша держава зацікавлена у народженні таких підприємств, - зазначив Віктор Янукович, звертаючись до молодого колективу нового підприємства, - оскільки  сільськогосподарське виробництво – пріоритетна галузь  української економіки.
Він наголосив також, що без якісних кормів неможливий розвиток українського тваринництва.  У перспективі комплекс не тільки буде забезпечувати кормами українських виробників м’яса, але й  працюватиме  на експорт.
Проектний об’єм виробництва  нового заводу становить 30 тис. тонн концентратів і комбікормів на рік, що дасть можливості виробляти  близько 6 млн. тонн комбікормів.
Заводська лабораторія оснащена найновітнішими імпортними  приладами контролю якості. Заступник директора по якості Олександр Левченко розповів про передові технології  контролю якості  від вхідної сировини до кінцевого продукту найвищого стандарту.
Завод з  виробництва преміксів, концентратів і комбікормів ТОВ «Інбел» в селі Орлівщина Новомосковського району стане першим сучасним підприємством з виробництва подібної продукції в Україні та одним із найсучасніших в Європі. Введення його в дію  буде сприяти  забезпеченню підприємств області в комбікормах, а також створить 70 робочих місць для грамотної сільської молоді із ближніх сіл.

Марічка МАЇВСЬКА,
Дніпропетровська область.

На знімку: під час розмови з працівниками заводу Віктор Янукович побажав селянам, аби їхня зарплата була не менше 5 тисяч гривень.