Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Новий рік іде...


24.12.2014

Виходить на фінішну пряму непростий 2014 рік. Від нового року ми чекаємо миру в нашому домі. Астрологи кажуть, що 2015 - рік Кози, за східним гороскопом, буде емоційним, насиченим різними подіями, вдалим для бізнесу та розвитку, а ще допоможе врегулювати конфлікти. На їхню думку, в новому році процеси, які тягнулися останні кілька років і привносили хаос у наше життя, нарешті закінчаться, почне стабілізуватися політична й економічна обстановка в світі. Якість життя багатьох жителів планети поліпшиться, а криза, яка турбувала багато держав протягом останніх років, завершиться. Іншими словами, рік Кози має стати переломним.

НОВИЙ РІК – барвисте свято, адже вміщує в себе і католицьке Різдво (25 грудня), і сам Новий рік, і православне Різдво (7 січня), і Старий Новий рік (14 січня). Із символами нашого Нового року все зрозуміло - у нас головне - ялинка, Дід Мороз, іграшки, мандарини, і досі олів’є і оселедець «під шубою». Але, крім нашого народного свята, є ще Новий рік за східним гороскопом, який у нас теж користується великою популярністю. І це буде Рік Синьої Дерев’яної Кози. За іншою версією, цей рік також називають роком Вівці, однак тут ніякої різниці для нас немає, лише в назві.
Символ року - Коза візьме кермо влади в свої копитця 19 лютого 2015 року, в перший молодик Водолія. Згідно зі східним гороскопом рік Кози внесе глибокі зміни у всі сфери нашого життя. Імпульсивність, впертість, непередбачуваність - ось які, не надто втішні, характеристики притаманні цьому знаку гороскопа. Щоб у прийдешній рік вас супроводжувала удача в усіх починаннях, а впертий символ року не став чинити перешкоди, скористайтеся кількома порадами щодо того, як же слід зустріти рік Кози.
Що кози, що вівці - вкрай охайні істоти, а тому символ наступного року дуже любить, коли в квартирі чистота і порядок.
А як же зустрічати Новий рік? Сором’язлива Коза не буде в захваті від великих і галасливих компаній. Зустрічати цей рік потрібно в сімейному колі або з найближчими друзями. Пам’ятайте: Кізочка відрізняється вишуканістю смаків, так що розваги мають бути гідними.
Не забувайте і про символіку. Вибагливий рогатий символ прийдешнього року дуже любить себе, а тому роздає удачу тим, хто прикрасить свій будинок або одяг його зображенням. У цьому плані підійде все, що завгодно - статуетки, ялинкові іграшки.
Особливу увагу на Новий рік слід приділити дереву - чим більше дерев’яних предметів буде навколо - тим краще. Фахівці-сходознавці говорять про те, що на честь настання року дерев’яної Кози в Китаї прийнято виставляти на стіл дерев’яний посуд. Крім цього, не забуваймо і про те, що кози і вівці люблять більш за все на світі - дзвіночки! Вважається, коли повісити дзвіночок над вхідними дверима у вашу оселю, удача супроводжуватиме вас увесь рік. А оскільки Коза дуже любить траву, то посередині святкового столу поставте невеликий кошик із зеленою травичкою. На сході, наприклад, коли прагнуть отримати прихильність Кози, то саме так і роблять. Щоправда, поряд ставлять іще й блюдце з водою, а зверху травички кладуть невеликий шматочок червоної стрічки, яка допомагає приборкати цю святу тварину. Своє почесне місце на столі повинні зайняти і вегетаріанські салати, а також молочні продукти. В обов’язковому порядку мають бути присутніми всілякі фрукти та овочі, а також солодощі й горіхи. Дерев’яна Коза не сприймає спиртного, ну, хіба що традиційне шампанське. Можна також просто пити соки.
Кольори майбутнього року - це переважно синій, жовтий і зелений. Саме ці три кольори здатні принести вам удачу в 2015 році, а значить і ваш новорічний наряд має бути відповідним.
В народі кажуть: як рік зустрінеш - так його і проведеш.

Підготувала Тетяна КНЯЗКА. (УКРІНФОРМ).