Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Новорічні салати


23.12.2022

Крім традиційних салатів «Олів’є», «Цезар», ваш новорічний стіл також можуть  прикрасити салати, приготовлені за цими рецептами. Якщо у вас велика родина, всі інгредієнти збільшуйте вдвічі або втричі.
«Апельсинова долька»
Цей салат виглядає дуже ефектно. 
Інгредієнти: дві морквини, 4 яйця, цибулина, 300 г курячого філе, 200 г маринованих печериць, 150 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, майонез – за смаком. Приготування: одну моркву зварити, натерти на дрібній тертці і залишити для прикраси. Другу моркву натерти на крупній тертці і злегка обсмажити разом із дрібно нарізаною цибулею. Яйця і курячу грудку зварити. Курячу грудку розібрати на короткі волокна, яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки і білки окремо натерти на крупній тертці. Печериці нарізати дрібно. Сир натерти на крупній тертці і змішати з подрібненим часником. 
Викладаємо салат шарами на плоску тарілку, кожен шар промазуємо майонезом: спочатку – смажена морква з цибулею, потім – куряча грудка, потім – печериці, потім – сир із часником, потім – жовтки змастити майонезом (білки – залишити для прикраси), зверху викласти відварену моркву. З білка сформувати апельсинові «прожилки».
«Святковий»
Легкий салат з оригінальним смаком
Підійде як для дорослих, так і для дітей. 
Інгредієнти: куряча грудка – 500 г, 5 яєць, яблуко, три свіжі огірки, помідор, зелень, майонез – за смаком. 
Приготування: курячу грудку і яйця відварити і остудити. Огірки та яблуко очистити від шкірки, з яблука вирізати серцевину. Відварну грудку розділити руками на невеликі шматочки. Яблуко та огірки нарізати соломкою. Яйця нарізати не дуже крупно. Всі інгредієнти перемішати та заправити майонезом. Додати сіль за смаком. Помідор нарізати кружечками. Салат викласти на плоску тарілку гіркою. Прикрасити помідором і зеленню.
 
«Білковий»
Смачний і поживний салат. 
Інгредієнти:  500 г філе індички (грудка), болгарський перець, 5 яєць, 200 г сиру, зелена цибуля, майонез або оливкова олія. 
Приготування: відварене м’ясо індички поділити на шматочки. Болгарський перець очистити і нарізати соломкою. Нарізати яйця і цибулю. Сир натерти на крупній тертці. Всі інгредієнти перемішати і додати сіль. Салат заправити майонезом або оливковою олією за смаком.