Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Новорічний подарунок - річна зарплата


03.01.2013

Напередодні Нового 2013-го року трудівникам ТОВ «Дружба» Покровського району було виплачено додаткову заробітну плату – по гривні на кожну зароблену гривню протягом минулого року. Загальна сума виплат, включаючи податки, складає понад півтора мільйона гривень.

В АКТОВОМУ ЗАЛІ контори товариства зібралися майже всі працюючі: від механізатора до прибиральниці і керівника підрозділу. Зібралися вже за доброю традицією, започаткованою знатним хліборобом, головою колгоспу Героєм України Іваном Васильовичем Копичаєм і продовженою вже його онуком, тепер директором товариства теж Іваном Копичаєм.
– Насамперед мені приємно відзначити, – сказав Іван Васильович, – що наше товариство, як і в попередні роки, незважаючи на складні погодні умови, успішно завершило непростий хліборобський сезон.
Завдяки впровадженню в нашій степовій зоні трипільної системи обробітку землі зібрали непоганий урожай зернових – по 41 центнеру з гектара. Трохи більше двадцяти центнерів з гектара склав і намолот головної стратегічної культури - соняшнику. Не поспішали ми і з реалізацією
своєї продукції, щоб вигідно продати. До речі, саме завдяки цьому й маємо можливість виплачувати людям тринадцяту зарплату. Окрім того створили й певний резерв, аби навіть на випадок інфляції мати можливість продавати продукцію і купувати добрива, гербіциди, техніку й багато чого іншого необхідного для господарства. Не обділені й наші орендодавці, яких майже 700 чоловік. Їм виплачуємо понад три відсотки від вартості земельного паю, згідно з договором нададаємо соціальні послуги.
Створили ми й певний заділ під нинішній рік – посіяли 1150 гектарів озимини переважно по парах. Через надмірні осінні дощі і тепло значна частина посівів переросла, але будемо сподіватися, що допоможемо посівам підживленням весною і матимемо гарний урожай. До весняних польових робіт завеземо насіння соняшнику, необхідні добрива. Щодо техніки, то в господарстві є всі необхідні високопродуктивні імпортні й вітчизняні механізми й машини для ефективної роботи на землі. Та найголовніше - у нас трудиться дружний колектив, якому я вдячний за його старання і вміння на відмінно робити свою роботу. Це теж вже традиція і найголовніший «секрет» успішності господарювання. Від щирого серця дякую їм усім за старанну працю. Сподіваюсь, що й надалі не збавимо трудових темпів на нашій непростій хліборобській ниві.
…Тринадцята зарплата в ТОВ «Дружбі» це неабиякий економічний стимул для кожного трудівника. Це й дисциплінарний стимул працювати продуктивно з дотриманням високої культури виробництва і дбайливим ставленням до використання техніки та майна. За цієї системи люди з кожним роком живуть заможніше і засвоїли тверде правило – за гарну роботу отримують і гарну платню. До речі, в окремі роки механізатори отримували тринадцяту зарплату, за яку могли відразу придбати новенький легковик вітчизняного виробництва.

Олександр СВЯТИНА. Дніпропетровська область.