Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Нововведення в сервісних центрах МВС: що змінилося у порядку отримання та обміну посвідчення водія у воєнний час 


14.06.2022

Отримати посвідчення водія відтепер можна у будь-якому сервісному центрі МВС в Україні, незалежно від місця навчання.
У воєнний період сервісні центри МВС отримали від громадян велику кількість запитів на отримання водійських документів, складання теоретичних та практичних іспитів без прив’язки до місця закінчення навчання. 
Багато громадян у зв’язку з початком воєнних дій були вимушені тимчасово переїхати у безпечні місця, тож не встигли скласти іспити та отримати свої водійські документи після закінчення автошколи. 
Наразі громадяни, які переїхали тимчасово жити в інше місце можуть скласти практичний іспит у будь-якому сервісному центрі МВС за принципом екстериторіальності. Раніше це можна було зробити виключно у сервісному центрі МВС, де складалася й теорія. Ця норма стосувалася й отримання посвідчення водія. На сьогодні особи також можуть отримувати посвідчення водія у будь-якому сервісному центрі МВС незалежно від місця складання теоретичного або практичного іспитів. Ця норма буде діяти у період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування.
Також особи, у яких закінчився термін позбавлення права керування, можуть отримати своє посвідчення водія та скласти іспити в будь-якому сервісному центрі МВС. Раніше такої можливості не було. Уся процедура відбувалася виключно за місцем реєстрації громадянина.
Нагадуємо, що на Дніпропетровщині працюють 9 сервісних центрів МВС. Всі центри для зручності громадян відчинені 6 днів на тиждень, з понеділка по суботу,  надають послуги з реєстрації, перереєстрації транспортних засобів та видачі і обміну посвідчень водія.
Українське посвідчення водія адаптоване до документів ЄС. Наразі замість піктограм на посвідченні водія розміщені коди, що теж використовуються в європейському водійському.
Також у посвідченнях водія є відмітка про складання практичного іспиту на авто з автоматичною коробкою передач у вигляді коду «78». 
Тому якщо ви хочете мати європейський документ, обмінюйте своє старе посвідчення у сервісних центрах МВС.  На період дії воєнного стану, для обміну та відновлення посвідчення водія медична довідка не обов’язкова.
Ми постійно на зв’язку. Стежте за нововведеннями на сайті Головного та регіональних сервісних центрів МВС. За консультаціями звертайтеся на офіційну сторінку в Facebook  або за телефонами 
(056) 7209759,  (044) 290-19-88.  
Відповіді на поширені питання та новини сервісних центрів МВС можна знайти також на порталі www.info.hsc.gov.ua. 
Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Дніпропетровській області.