Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Оновлена школа Михайлівки


07.09.2012

Першого вересня у Михайлівці Синельниківського району новий навчальний рік розпочали в чудовій будівлі оновленої загальноосвітньої середньої школи. В урочистостях взяв участь голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул.

ТАК СКЛАЛОСЯ, що степова Михайлівка, розвиваючись упродовж післявоєнних років, заселялась переселенцями з різних куточків колишнього Союзу. Однак це аж ні стілечки не заважало і не заважає селянам жити мирно й дружно. Зараз тут успішно вирішуються соціальні питання – мають газ, якісну артезіанську воду в кожному дворі, діють дитячий садок, сільський клуб, амбулаторія. Є достатньо робочих місць в місцевому ТОВ «Гарант-агро», інших фермерських господарствах і малих підприємствах. 
Відразу після Великої Вітчизняної війни тут силами всієї громади збудували для своїх дітей двоповерхове приміщення школи. Відтоді пройшло більше шістдесяти років – приміщення стало аварійним і небезпечним для проведення занять. Тож знову громада на сходці (було це майже десять років тому) забила у дзвони. Благали в листах і через депутатів різних рівнів, щоб владні структури виділити необхідні кошти на будівництво нової школи. І от всі ті терни вже позаду. На будівництві всього шкільного комплексу з сучасним стадіоном освоєно понад двадцять мільйонів бюджетних коштів. Завершується й обладнання класів та кабінетів необхідними меблями.
Батьки й педагогічний колектив щиро вдячні не тільки облдержадміністрації на чолі з Олександром Вілкулом за прискіпливий контроль ведення будівельних робіт, а й колишньому губернатору області Володимиру Яцубі, котрий свого часу дав «добро» на будівництво, включивши його в перелік новобудов області. Багато було висловлено слів вдячності будівельникам, які в непростих умовах успішно справилися з поставленим завданням. А нова школа – це неабияка перспектива для села, яке завдяки активності громади з кожним роком молодіє і розвивається.

Олександр СВЯТИНА. Синельниківський район, Дніпропетровська область.
На знімках: загальний план оновленої Михайлівської ЗОШ;
підростаюча хліборобська зміна села.