Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Осінні ярмарки


06.10.2011

Минулої п’ятниці та суботи у Дніпропетровську пройшли осінні ярмарки сільгосппродукції на ринках у селищі Мирному, на 12 кварталі, на житловому масиві Тополя  та на ринку «Передовий».
- На Дніпропетровщині за завданням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула запроваджено проведення ярмарків за цінами виробників. Їх робота спрямована на стабілізацію цін на продукти харчування. Це дієвий інструмент наближення виробника до покупця та забезпечення доступних цін на продукти харчування, – сказав заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак.
В осінніх ярмарках взяли участь більше 200 агроформувань, підприємств харчової та переробної промисловості. Ціни, за якими реалізувалися продовольчі товари, були на 10-25 відсотків нижчими за ціни у роздрібній торгівельній мережі та на продовольчих ринках міста. Продукція сільгоспвиробників користувалася великим попитом у покупців. Зокрема, борошно реалізувалося за ціною 3,2 грн., олія – 12 грн., крупа гречана – 10 грн., ковбасні вироби – від 15 до 40 грн., м’ясо свинини – від 30 до 50 грн. за кілограм.
Загалом за два дні на чотирьох ярмарках Дніпропетровська за цінами товаровиробників було реалізовано: м’яса та м’ясопродуктів – більше 10 тонн; молока та молочних продуктів – 6 тонн; олії соняшникової – близько 5 тонн; борошна пшеничного – більше 5 тонн; круп – близько 5 тонн; яєць курячих – 17 тис. штук; риби та рибопродуктів – 3 тонни; овочів та фруктів – більше 20 тонн; цукру – 3 тонни; зерна та зерносумішей - близько 3 тонн.
У цих заходах взяли участь і самодільні народні колективи, які організували концерт, що створив особливу ярмаркову атмосферу.