Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Осіння кухня


27.10.2022

ПЕЧІНКА З ШАМПІНЬЙОНАМИ У СИРНОМУ СОУСІ 
300 печінки (яловичої, курячої), 300 г шампіньйонів, 1-2 цибулини, плавлений сирок, 3-4 ст. ложки сметани, вершкове масло, сіль, перець, зелень. 
Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на вершковому маслі до золотавого кольору. Гриби промити, просушити, крупні розрізати на 4 частини, дрібніші – на дві або ж залишити цілими. Додати на пательню до цибулі. Смажити 3-4 хвилини на слабкому вогні. Яловичу печінку порізати на кубики 4-5 см, а курячу розділити на частинки. Обсмажити все разом 4-5 хв. Плавлений сирок нарізати на дрібні шматочки або натерти на терці. Влити 3-4 ст. ложки води або бульйону і розплавити сирок на сковороді під кришкою. Посолити, поперчити, додати сметану і тушкувати до готовності.
 
ПИРІГ «ЦИБУЛЯНИК»
Для тіста: 800 г борошна, 30 г дріжджів, 2 склянки води, 1/4 ч. ложки солі. Для начинки: 8 цибулин, 3/4 склянки олії, 1/2 ч. ложки солі.
З борошна, води, дріжджів і солі замісіть тісто. Дайте йому підійти. Розкачайте тонко коржики і спечіть. Перекладіть їх дрібно посіченою і обсмаженою в олії цибулею і запечіть в духовці.
ІКРА З ХЛІБА ТА ЧАСНИКУ 
200 г пшеничного хліба, 3 середніх головки часнику, 20 шт. волоських горіхів, 2 ст. ложки олії, 15 г лимонного соку або столового оцту.
Часник розітріть з сіллю, додайте подрібнені ядра волоських горіхів і знову розітріть. Намочені у воді скибочки хліба відіжміть і змішайте з часниково-горіховою масою. Отриману масу збийте дерев’яною ложкою, поступово підливаючи олію, до утворення пюре і приправте лимонним соком або оцтом.
 
КАРТОПЛЯНІ ПАЛЬЧИКИ 
На 1 кг картоплі – яйце, 3 cт. ложки олії, 2,5 ст. ложки картопляного крохмалю, ст. ложка дрібно нарізаної зелені петрушки, 2 ст. ложки вершкового масла для поливання.
Чищену картоплю відварити і протерти крізь сито, покласти у неї сирі яйця, картопляний крохмаль і частину зелені петрушки, все добре перемішати. З одержаної маси скачати валики завтовшки 1-1,5 см, нарізати їх завдовжки 12-15 см і обсмажити до рум’яного кольору. 
При подачі на стіл пальчики полити вершковим маслом і посипати зеленню петрушки.
Смачного!