Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Основа основ - безпека праці


10.06.2021

У грудні цього року виповниться п’ятиріччя, як ДНЗ «Дніпропетровський обласний навчальний центр підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК» очолила Наталія Філіпкова. Добре володіючи економічними знаннями, вона сформувалася як керівник завдяки сучасним науковим досягненням та технології передачі знань щодо здійснення ефективного публічного управління, отриманими завдяки освіті у Дніпровському аграрно-економічному університеті та Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. 
Наталія Філіпкова твердо переконана, що постійне навчання і збагачення знаннями – шлях до удосконалення і керівників, і спеціалістів усіх галузей агропромислового комплексу. Вона це показує особистим прикладом, навчаючись в аспірантурі Інституту зернових культур НААН України за спеціальністю «Агрономія». 
Минулий рік був найскладнішим за весь час моєї роботи, оскільки змушені були працювати дистанційно. Але зараз ми поступово повертаємося до звичного ритму: проводимо підвищення кваліфікації кадрів АПК за змішаною формою (дистанційно та на базі навчального центру), а також виїзні навчання в районах області із загального курсу з питань охорони праці спільно з фахівцями Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області. Така форма підвищення кваліфікації та навчання себе цілком виправдала, що підтверджено опитуванням. 
Хочеться наголосити, що внаслідок послаблення контролю та заборони перевірок підприємств у минулому році, питанням охорони праці на місцях стали приділяти дещо менше уваги. Це, на мою думку, зумовило те, що певну кількість слухачів довелося відправляти на повторні іспити. Оскільки на виробництві, у полі люди безпосередньо працюють із засобами механізації, для нас важливо, щоб працівники підприємств АПК щодня йшли на роботу і поверталися до своїх родин живими і неушкодженими. Адже основа основ – безпека праці.
Основна мета нашого центру – підвищення кваліфікації керівників сільгосппідприємств,  головних і провідних спеціалістів, таких як агрономи, ветлікарі, бухгалтери, фахівці зі зберігання та переробки зерна, спеціалісти з охорони праці та проведення навчання із загальних питань з охорони праці. До цієї важливої роботи ми залучаємо фахівців Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, Державної установи Інститут зернових культур НААН України, Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Фонду соціального страхування України та провідних фахівців підприємств області.
Перед тим, як організовувати навчання тієї чи іншої групи за нинішніх умов, методисти навчального центру Марина Кописова, Євгенія Чумак, фахівець Любов Сніжковська, завідувач лабораторії з охорони праці Ігор Кописов проводять детальний моніторинг, вивчають проблемні питання, які хвилюють керівників, спеціалістів сільського господарства всіх форм власності. Ми зрозуміли, що ми маємо удосконалювати нашу освітню роботу, запроваджуючи змішану форму навчання в залежності від тематики – практичне, теоретичне та дистанційне. А також на базі навчального центру проводяться круглі столи з проблемних питань в галузі насінництва та підвищення кваліфікації агрономів-інспекторів (аудиторів із сертифікації) за участю науковців Державної установи Інститут зернових культур НААН України, компанії «АгроСерт» та інших провідних компаній з насінництва.
Важливою часткою ефективності роботи центру є налаштування часу навчання таким чином, щоб слухачам було зручно підвищувати кваліфікацію, ділитися досвідом та отримувати нові знання.
Наша команда з радістю допоможе знайти відповіді на проблемні питання підприємств АПК всіх форм власності за допомогою провідних фахівців області. 
Запрошуємо всіх до співпраці. 
Наталія ФІЛІПКОВА,
в. о. директора 
ДНЗ «Дніпропетровський 
обласний навчальний центр підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК».
 
РЕКЛАМА
Запрошуємо до співпраці! ДНЗ «Дніпропетровський ОНЦ АПК». 
Адреса: 49000, м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, буд. 76/1.
Тел. /Viber (050) 465 18 83. E-mail: сеntr-apk@ukr.net