Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Отримують спрощені субсидії


18.07.2015

На Дніпропетровщині за отриманням спрощених житлових субсидій за 3,5 місяця звернулося понад 90 тисяч сімей. Більше 86 тисяч заявок схвалили. Про це розповіла на прес-конференції заступник начальника управління забезпечення соціальних гарантій Олександра Довидовська.

«За спрощеною схемою субсидії видаються з 1 травня 2015 року. За цей час ми побачили, які помилки при заповненні документів зустрічаються найчастіше і з якими проблемами стикаються люди», - зазначила Олександра Довидовська.

За її словами, найбільш поширена проблема - кількість зареєстрованих в домогосподарстві людей не співпадає з кількістю громадян, які рахуються за даною адресою в підприємствах-надавачах комунальних послуг. Наприклад, у будинку або квартирі зареєстровано 3 особи, а в підприємстві, яке надає населенню послуги газопостачання (або електропостачання), рахується тільки одна особа, на яку і відкрито особовий рахунок. «Вони обов’язково мають збігатися, - пояснила Олександра Довидовська, - Проте, якщо хтось зареєстрований, але живе в іншому місці - досить акта про непроживання. І коли заповнюєте декларацію, обов’язково вказуйте всіх зареєстрованих мешканців будинку або квартири, а не тільки тих, хто в ній живе».

Частенько люди неправильно вказують інформацію про доходи: «Ставлять місячний дохід, хоча в інструкції зазначено, що декларація подається за попередній календарний рік», - продовжила Олександра Довидовська.

Вона нагадала, що отримати субсидію за спрощеною схемою можуть лише ті, хто має право на субсидію на загальних підставах і до кого не виникає додаткових питань: «Тому я ще раз підкреслюю - перед тим, як подавати документи, перевірте, чи співпадає кількість зареєстрованих в домоволодінні з кількістю громадян, які рахуються в підприємствах-надавачах житлово-комунальних послуг. І переконайтеся, що особові рахунки в підприємствах, які надають ЖКП, відкриті на зареєстрованого в будинку мешканця. В іншому випадку, питання про призначення субсидії буде вирішувати не управління соцзахисту за місцем реєстрації заявника, а комісія, яка існує в кожному виконкомі міста та району області. Ця комісія має право вимагати всі документи, які їй необхідні», - зазначила Олександра Довидовська.