Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Пам'ятник «Українському салу»


08.12.2011

Відомий ресторатор Михайло Поплавський відкрив пам’ятник “Українському салу”, який знаходиться на 235-му кілометрі траси Київ-Одеса (Ульяновський район Кіровоградської області) біля однойменного ресторану мережі “Батьківська хата”.

ІДЕЯ створення монумента належить Михайлу Поплавському, який сказав, що “сало рівноцінне золоту і є офіційною валютою України. Воно допомогло вижити українцям у важкі для нашої країни історичні часи. Сало було, сало є, сало завжди буде!”. Також Михайло Михайлович акцентував увагу на корисності сала, що благотворно впливає на розумову діяльність українців. До речі, у його ресторанах сало представлене у 50 варіаціях! Цим корисним продуктом ресторани мережі забезпечуються із власних фермерських господарств. До послуг кухарів свиноферма на тисячу голів, птахоферма. Крім того, на 4 тисячах гектарів вирощуються городина і зернові. Взимку відмінний урожай зелені дають теплиці. Славиться своїми виробами хлібопекарня, а продукція молочного цеху здатна витримати будь-яку конкуренцію. Усе це робиться для того, щоб відвідувачі ресторанів “Батьківська хата” вживали винятково екологічно чисті, домашні продукти. Уже кілька років це головна ідеологія ресторанів Поплавського.
“Я сільська дитина, виріс не на асфальті, а на природі. Знаю і пам’ятаю смак домашньої якісної їжі, а не тієї, якою сьогодні завалені полиці наших супермаркетів. Упевнений, що така продукція не приносить користі організму, а гробить його. Здорова їжа з екологічно чистих продуктів повинна стати принципом харчування кожного українця”, - сказав Михайло Поплавський.