Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Паштет з печінки


26.01.2022

Інгредієнти: печінка (теляча) – 500 г, сало – 100 г, вершкове масло – 50 г, морквина,  цибулина, корінь петрушки, спеції, сіль.
Печінку вимийте, очистіть від плівок. Сало без шкірки наріжте на невеликі кубики і витопіть  на сковорідці, щоб з’явився жир для смаження, а сало стало м’яким, але не хрустким. На отриманому свинячому жирі обсмажте нарізану на шматочки печінку до напівготовності. А потім покладіть дрібно нарізані цибулю, моркву і коріння, поперчіть і додайте спеції (тертий мускатний горіх і тертий лавровий лист). Додайте трохи кип’яченої води або вина і тушкуйте під кришкою на дуже маленькому вогні 20-30 хвилин, поки печінка та овочі не стануть м’якими. Зніміть сковорідку з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
Пропустіть печінку з овочами через блендер або через м’ясорубку, через найдрібнішу сіточку. Зробити це треба 2-3 рази, щоб паштет вийшов м’яким і ніжним, без шматочків. В ідеалі можна протерти суміш крізь сито. Далі за смаком посоліть і додайте ще спецій, премішайте, а потім покладіть в паштет розм’якшене вершкове масло і ретельно вимішайте. Викладіть готовий паштет у вазочку, прикрасьте зеленню і гранатовими зернами і поставте в холодильник. 
Паштет можна їсти як закуску, як самостійне блюдо, додавши як гарнір варене яйце. З печінкового паштету виходять прекрасні канапе як закуска для фуршету.
Паштет з печінки готовий. Смачного!