Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Патріотична акція: діти Ювілейного - воїнам АТО


26.06.2015

Учні двох Ювілейних шкіл Дніпропетровського району влаштували патріотичну акцію на підтримку військових. Більше півсотні дітей, які відпочивали у пришкільних таборах Ювілейної початкової школи №2 і Ювілейної середньої школи №1 підготували для бійців АТО листи, малюнки, газети, посилки з продуктами.

– Протягом року ми давали благодійні концерти, збирали кошти пораненим, постійно писали листи і малюнки, які передавали через волонтерів на підтримку наших бійців, і цю справу вирішили продовжити під час роботи нашого пришкільного табору «Веселка», – розповіла вчитель Ювілейної початкової школи, начальник табору Галина Лесковець. – Сподіваємось, що все зроблене дитячими руками зігріє серця нашим солдатам, які захищають майбутнє України.
Створені власноруч сувеніри діти передали волонтеру Руслану Морозу. Це більше 200 малюнків, паперових голубів, жовто-блакитних браслетів і листів з найщирішими словами підтримки - все це діти передали для бійців АТО. Як розповів Руслан Мороз, там, на передовій, нашим військовим часто не вистачає домашнього затишку. Ці дитячі малюнки бійці розміщують на стінах наметів і бліндажів, аби хоч якось облаштувати своє житло. А щоб побачити всі ті емоції, які переживають воїни від таких передач, варто самим поїхати подивитися, - запропонував журналістам Руслан Морозі і додав, що ці малюнки вони відвезуть до 37-го батальйону в Маріуполь.
– В основному збираємо гроші на форму, берці, прибори спецпризначення, – повідомив волонтер. – Сьогодні хлопці потребують обмундирування, бо воно дуже швидко зношується. Ми створили інтернет-магазин, через який продаємо футболки і таким чином заробляємо гроші нашим військовим.
А ще Руслан Мороз відзначив, що на відміну від дорослих, в усіх навчальних закладах Дніпропетровщини діти патріотично налаштовані, і це радує. Сьогодні підростає наше українське майбутнє.