Поточний № 5 (1432)

27.07.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Підгородненська громада отримала новий електромобіль первинної медичної допомоги


01.06.2024

Це авто стане незамінним помічником для КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Підгородненської міської ради.
Електромобіль придбаний Міністерством охорони здоров’я України Міністерство охорони здоров'я України в рамках спільного проєкту зі Світовим банком «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL UKRAINE). 
Відтепер лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги стануть більш мобільними і зможуть значно швидше надавати допомогу пацієнтам. Наявність автіки дасть змогу оперативніше реагувати на виклики, надавати невідкладну допомогу та проводити регулярні обстеження.
Електромобіль призначений для виїздів сімейних лікарів та вузькоспеціалізованих медиків до пацієнтів, які мешкають у населених пунктах, віддалених від амбулаторії, а також важкохворих пацієнтів, які не в силах самотужки потрапити до сімейного лікаря.
Зараз це як ніколи важливо, адже навантаження на медичну галузь суттєво зросло. Понад два роки наші медики працюють у важких умовах повномасштабної війни. Щодня фахової допомоги потребують все більше людей, а особливо захисники і захисниці, які повертаються з війни. 
Ці електромобілі допоможуть також у наданні паліативної та спеціалізованої психологічної допомоги. Вони економічніші, і їх можна використовувати навіть у разі перебоїв з паливом, адже через постійні атаки ворога на нашу інфраструктуру такий ризик постійно зберігається. 
Дякуємо Міністерству охорони здоровʼя України та Світовому банку за цей важливий проєкт, завдяки якому 75 таких авто буде передано медичним закладам у 20 областях України.