Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Підсумки року незламних на Дніпропетровщині


28.12.2022

Планували збудувати та реконструювати десятки шкіл, садочків, лікарень та стадіонів, аеропорт. Натомість з першими вибухами у лютому 2022 року пріоритети змінили. Стали до оборони та забезпечення армії. Приймали зранених ворожим залізяччям і тих, хто через війну втратив все. У Дніпропетровській обласній військовій адміністрації підбили підсумки року.
Понад 300 ракет та 5 тисяч реактивних снарядів. Саме стільки бойового арсеналу ворог скерував на громади області. Гатив по житловим будинкам та критичній інфраструктурі. Забрав життя 167 мирних людей. Ще 600 поранив.
«Агресор хоче знесилити нас. Та ми стоїмо і вистоїмо, – впевнений перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. – Для захисту регіону звели понад 200 ліній оборони та 50 км протитанкових ровів. Установили тисячі металевих їжаків». 
Серед пріоритетів – збереження життя оборонців. Для них придбали спеціалізований одяг, бронежилети і каски. На підмогу захисникам – сучасні технології.
«Передали військовим 40 автомобілів та три тисячі одиниць спецтранспорту. А ще квадрокоптери, старлінки, телекомунікаційне спорядження», – додав Володимир Орлов. 
У тилу рятували поранених. Збільшили кількість ліжок у хірургії та травматології. Державним і обласним коштом, а також за підтримки благодійників закупили для лікарень необхідне обладнання.
«Загалом придбали більш ніж 3 тис. комплектуючих і витратних матеріалів та понад 500 одиниць техніки. Це ангіографи, томографи, електрокардіографи, рентгенівські апарати. На понад 340 млн. грн. закупили медикаментів», – розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОВА.
Аби лікарі могли працювати всупереч знеструмленням, забезпечили їх генераторами. Таких пристроїв у медичних закладах майже 500.
«Підтримуємо й понівечені ворогом сусідні регіони. Відправили їм продуктові набори», – сказав Володимир Орлов. 
На Дніпропетровщині розгорнули Пункти незламності. Туди можна приходити, якщо вдома тривалий час немає світла, води, опалення, зв’язку.
«Маємо вже понад 360 Пунктів незламності. У них є генератори, обігрівачі, запаси води, аптечки. Окрема вдячність підприємцям області. Вони облаштували майже півтисячі власних локацій незламності», – резюмував перший заступник голови Дніпропетровської ОВА.
Разом з тим продовжують роботу бізнес та промисловість. Зокрема, працюють 86% великих заводів.