Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Підтримка дій окупантів та виправдовування збройної агресії РФ проти України – підозрюють трьох чоловіків


25.08.2022

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та виправдовуванні,  запереченні збройної агресії РФ проти України та (ч. 1 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, у липні-серпні 2022 року двоє мешканців Кривого Рогу активно поширювали в забороненій соціальній мережі антиукраїнські дописи та закликали до підтримки збройних формувань РФ. Один із підозрюваних розповсюджував матеріали зі прославлянням збройних сил РФ та схваленням тимчасової окупації частини території України російськими військами, другий –  під дописом з російського інформаційного ресурсу залишив коментар із закликом підтримувати окупаційні війська.
Також було викрито підприємця м. Дніпра, який, будучи проросійськи налаштованим, заперечував факт того, що російські військовослужбовці вчиняють воєнні злочини стосовно цивільного населення. Чоловік, перебуваючи у власному магазині, під час спілкування з містянами, запевняв, що дії збройних сил РФ направлені тільки на звільнення населення, а окупаційна влада – легітимна.
Досудове розслідування здійснюється слідчими Управлінням СБУ в Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.